Pîrvulescu: Cei care părăsesc carantina sunt considerați infractori. Medicii care nu-și fac datoria nu sunt în situație asemănătoare?

Data actualizării: Data publicării:
cristian pirvulescu

Politologul Cristian Pîrvulescu a vorbit la Digi24 despre situația medicilor care se infectează și a spus că acest lucru este inevitabil, se întâmplă în toată lumea și că autoritățile trebuie să ia măsuri pentru ca acest fenomen să fie redus, iar sistemul să funcționeze.

Important este ca cei care se infectează să aibă forme ușoare și să fie asistați, a spus Pîrvulescu.

"Se întâmplă peste tot în lume, era estimat asta. Medicii români din Franța au primit avertizări de genul acesta, s-a considerat că aproape tot personalul din prima linie va avea forme diferite de infectare și vor fi testați doar cei care prezintă simptome. În rest, vor trebui să se protejeze și să protejeze pacienții".

În Franța, Colegiul Medicilor a avertizat medicii că dacă demisionează pierd dreptul la liberă practică. Totodată, atunci când au primit programul de gărzi, li s-a comunicat că neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu e infracțiune la codul penal și cazurile vor fi transmise către Parchet, a explicat politologul.

"Tentația unora de a abandona în timpul bătăliei există, dar trebuiau luate măsuri.

Persoanele care părăsesc izolarea sau carantina sunt considerate infractori, medicii care nu-și îndeplinesc datoria nu sunt într-o situație asemănătoare?

Avem instrumente, dar nu avem voință.

Refuzul de a oferi tratament persoanelor bolnave e infracțiune, e condamnată de codul penal.

Aștept din partea parchetelor să fie mai active, nu doar împotriva unora în mod selectiv. Au fost slujbe religioase organizate când formal erau interzise.

Nimeni dintre cei care au încălcat respectivele prevederi nu a fost anchetat", a adăugat politologul.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri