Video Ploaia torențială și grindina au dat peste cap traficul din Capitală, aflată sub cod roșu de vijelii

Data actualizării: Data publicării:
trafic cod rosu furtuni
Cod roșu de furtuni și ploi torențiale în Capitală. Foto: Captură Digi24

Ploaia torențială, căderile de grindină și vijeliile au dat peste cap traficul în mai multe zone din Capitală. Un cod roșu a fost în vigoare până la ora 18:30, după ce meteorologii au extins avertizarea de cod portocaliu emisă inițial. În special jumătatea de est a Capitalei a fost vizată.

Patru copaci s-au rupt, iar 13 subsoluri au fost inundate, în urma furtunii izbucnite marţi după-amiază în Bucureşti, a informat ISU Bucureşti-Ilfov. Mai multe tramvaie au rămas blocate în zona Parcului Carol. De asemenea, pasajul Mărășești a fost inundat, iar circulația a fost deviată. 

În ultima oră s-au acumulat peste 40 de litri de apă pe metru pătrat în mai multe zone din Capitală. Până la ora 22:00, jumătate din țară rămâne sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.

”Având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie astăzi, 31.05.2021, respectiv Cod Roşu şi Cod Portocaliu pentru Municipiul Bucureşti, care previzionează ploi în cantitate de 35 l/mp şi izolat 35-40 l/mp, este posibil să se înregistreze acumulări de apă în principal în zonele depresionare ale oraşului. Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă şi canalizare pentru Municipiul Bucureşti, este pregătită să intervină cu 13 hidrocurăţitoare, 27 autoutilitare, 21 echipamente de pompare şi un personal format din 120 specialişti”, a transmi, marţi, Apa Nova, într-un comunicat d epresă.

Compania precizează că echipele sunt amplasate preventiv în teren în zonele cu potenţial risc de acumulare.

”De asemenea, Apa Nova colaborează în toată această perioadă cu Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor şi Societatea de Transport Bucureşti, în scopul minimizării impactului evenimentului pluviometric asupra locuitorilor Capitalei”, a mai explicat compania.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri