24 într-o oră. Traian Băsescu, atac dur la adresa lui Victor Ponta. Reacțiile politicienilor și analiștilor

Data publicării:
24introora

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat la Digi24 că „dialogul între instituții atât de importante trebuie să păstreze o anumită ținută”.

Nu pot să accept să trimitem în derizoriu instituțiile fundamentale ale statului. Nu pot să agreez un asemenea limbaj. (...) Cred că trebuie să ne păstrăm demnitatea de nație importantă între celelalte nații din Uniunea Europeană. Nu cred că un asemenea discurs ne face bine vreunuia dintre noi, cetățenii României, sau îi face bine României. Iar cetățenii cred că așteaptă cu totul altceva de la cei care ocupă scena publică, în orice poziție ar fi ei”, a spus Ecaterina Andronescu.

Deputatul PDL Cezar Preda a spus că atât premierul, cât și președintele îi împiedică pe români să se preocupe de Europa și de viitorul lor.

Unul care îi face fasciști dimineața – și naziști – pe niște oameni de cultură, altul care seara, în disperare – și am să vă spun despre acel sondaj, știam de ieri că de disperare că nu intră în parlament vor veni cu o făcătură, dar nu mă gândeam că o să vină chiar șeful statului să susțină această făcătură. Eu nu cred că aducerea în discuție a unor chestii atât de sensibile, atât de intime pot să aducă ceva bun oricăruia din noi.

Cristian Preda, candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului Mișcarea Populară, a declarat la Digi24 că nu a urmărit declarațiile președintelui pentru că se află în Republica Moldova.

În România nu există un cod al dezbaterii publice și pe de altă parte e clar că în listele de la Parlamentul European sunt persoane care sunt rude foarte apropiate ale liderilor de partid PSD și PNL. Dar altceva nu știu și nu vreau să mă pronunț în necunoștință de cauză.

Politologul Andrei Țăranu spune că este destul de puțin obișnuit ca viața privată a cuiva să fie adusă astfel în campania electorală. În opinia sa, să ceri cuiva să-ți fie naș de cununie presupune o relație foarte bună între doi oameni.

Dacă devoalezi o asemenea relație înseamnă că există ceva, o dușmănie foarte mare. Cred că am început să înțeleg de ce președintele este atât de vehement împotriva premierului, pe care îl consideră vehicului PSD-ului. Și asta pentru că domnia sa a spus că sondajul pe care tocmai l-au lansat cei de la Mișcarea Populară are o tendință de creștere și că, dacă s-ar prezenta la vot și o parte din indeciși, ar ajunge la 46%. Ori 46%, cu câteva săptămâni înainte, ar fi un scor care ar spulbera capacitatea altor partide de a se coaliza. Aici cred că este marea teamă a președintelui”, a spus Andrei Țăranu.

Jurnalistul Bogdan Ficeac a spus că președintele este în campanie electorală.

Dorește să-și ridice construcția politică așa cum crede domnia sa. Din nefericire, nivelul discuțiilor domniei sale a ajuns la niște abisuri pestilențiale. Ne spunea dumnealui să discutăm despre programe, despre partide, acum văd că începe să scotocească...”, a spus el.

Bogdan Ficeac consideră că e posibil ca premierul să reacționeze în aceeași manieră.

Am senzația că acea coabitare începută acum doi ani s-a transformat într-un fel de relație sado-masochistă. Președintele găsește noi formule de a mătura podeaua cu diverși decidenți ai actualei puteri, iar decidenții respectivi au o plăcere de a se angrena în această dispută, în loc să-și vadă de treaba lor”, a spus el.

Cel mai rău e că aceste discuții sunt urmărite de reprezentanții ambasadelor străine”, a adăugat Bogdan Ficeac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri