Acuzații: Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași refuză să-i acorde lui Iohannis o sală pentru lansarea cărții

Data publicării:
tudorel toader klaus iohannis cotroceni - presidency
Foto: Presidency.ro

Un nou scandal, de la distanță, între Tudorel Toader și Klaus Iohannis, de această dată în legătură cu lansarea celei de-a treia cărți a președintelui, la Iași. Instituția de învățământ, condusă de fostul ministru Tudorel Toader, refuză să acorde o sală în care șeful statului să lanseze cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”.

tudorel toader klaus iohannis cotroceni - presidency
Tudorel Toader și Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro

Editura Curtea Veche acuză că dorea să lanseze cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, a președintelui Klaus Iohannis într-un loc cu o lungă tradiție a lansărilor de carte. 

„În urma atenției din spațiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa", precum și nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene și în alte orașe din țară, Curtea Veche Publishing și-a propus inițial ca lansarea din Iași să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu" a Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior, unde există o tradiție a lansărilor de carte”, se arată într-un comunicat al editurii. 

În acest sens, Curtea Veche a solicitat ca sala să fie rezervată, dar Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, condusă de rectorul Tudorel Toader, a refuzat pe motiv că în ziua respectivă locul este rezervat. Editura acusă însă că nu este prevăzut vreun eveniment în acea zi.

„În data de 2 mai a.c., Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, prin care era propusă găzduirea lansării cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa" și a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu" a Universității „Alexandru Ioan Cuza". Solicitarea editurii Curtea Veche era însoțită de un desfășurător complet al evenimentului. În data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte și dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectivă, în intervalul orar 7.00-21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universității „Alexandru Ioan Cuza", în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment”, mai arată editura în comunicatul de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri