ALDE susține că Florin Cîțu nu a contactat partidul pentru a purta discuții despre programul de guvernare

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîţu gesticuleaza la pupitru
Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Din articol

ALDE anunță, luni, printr-un comunicat, că premierul desemnat Florin Cîțu nu a contactat conducerea partidului pentru a purta discuții despre programul de guvernare pe care îl propune și formarea unei majorități pentru învestirea Cabinetului său de miniștri.

„Mesajele transmise, prin intermediari fără rol politic oficial în acest dialog, nu pot fi considerate ca exprimând o intenție serioasă privind discuții pentru obținerea susținerii Guvernului Florin Cîțu”, transmite ALDE.

Conform comunicatului de presă, semnat „Departamentul de presă al ALDE”, conducerea formațiunii își exprimă disponibilitatea de a-l primi pe premierul desemnat pentru a-și prezenta echipa guvernamentală și programul de guvernare propus.

Comunicatul ALDE

„Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE precizează că, până la această oră, premierul desemnat Florin Vasile Cîțu nu a contactat conducerea partidului în vederea unor discuții privind programul de guvernare pe care îl propune și formarea unei majorități pentru învestirea Cabinetului său de miniștri.

Mesajele transmise, prin intermediari fără rol politic oficial în acest dialog, nu pot fi considerate ca exprimând o intenție serioasă privind discuții pentru obținerea susținerii Guvernului Florin Cîțu.

Conducerea ALDE își exprimă disponibilitatea de a-l primi pe premierul desemnat Florin Cîțu pentru a-și prezenta echipa guvernamentală și programul de guvernare propus. ALDE dorește să afle care sunt intențiile premierului desemnat Florin Cîțu în privința politicii referitoare la pensii și salarii, dar și care sunt prioritățile guvernamentale privind infrastructura și investițiile”.

Liberalii au început luni negocierile cu partidele politice parlamentare în vederea constituirii unei majorităţi pentru susţinerea Cabinetului Cîţu. 

Vineri, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, la Parlament, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa Guvernului Câţu este propunerea lui Lucian Heiuş la Ministerul Finanţelor.

Biroul Executiv al PNL a decis constituirea unei echipe de negociere cu formaţiunile parlamentare pentru alcătuirea unei majorităţi. Din această echipă de negociere fac parte premierul desemnat, preşedintele PNL, liderii grupurilor parlamentare şi prim-vicepreşedinţii partidului.

Audierile miniştrilor propuşi pentru Guvernul Florin Cîţu încep marți și durează trei zile. Votul de învestitură ar putea avea loc luni. 

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, spunea săptămâna trecută că Partidul Naţional Liberal a prezentat lista noilor miniştri cu scopul ca noul Cabinet să fie respins de Parlament.

Citiți și:  Orban îi răspunde lui Tăriceanu: „La cum arată ce a mai rămas din formațiunea sa, ar vrea să nu mai fie alegeri niciodată”

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri