Jurnalist care l-a acuzat pe Dragnea de cenzură, candidat pe listele PSD

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Cautis

Jurnalistul Alexandru Căutiș va candida din partea PSD Constanța pentru un mandat de deputat. În urmă cu câteva zile, acesta a semnat adeziunea la partidul condus de Liviu Dragnea, arătând că își dorește ca formațiunea „să se schimbe”. Și cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda vizează un loc de parlamentar, dar pe lista partidului condus de Bogdan Diaconu. Turda, care are un verdict definitiv de colaborator al fostei Securități, va candida în circumscripția Diaspora.

Alexandru Cautis
Sursă foto: Contul personal de Facebook

Alexandru Căutiș (jurnalist la săptămânalul Kamikaze și invitat constant la Realitatea TV) a precizat, pe contul său de Facebook, că el i-ar fi cerut liderului PSD Constanța, Felix Stroe, să poată candida la alegerile din 11 decembrie. „Nu candidez pentru nimeni altcineva decât pentru mine. Eu cu mine mă voi lupta mai tare în noua postură decât cu oricare pesedist, penelist (...). Eu voi pierde mult mai mult decât voi dacă încercarea mea este un eşec”, a mai scris jurnalistul. În 2009, pe când lucra la Academia Cațavencu, Căutiș a publicat fotografiile cu Mircea Geoană intrând în vila lui Sorin Ovidiu Vântu, chiar în ziua dezbaterii televizate finale. În 2015, jurnalistul a susținut că ar fi fost amenințat de ex-primarul PSD Radu Mazăre.

Tot în 2015, Alexandru Căutiș l-a acuzat pe liderul PSD că s-ar afla în spatele deciziei postului Realitatea TV de a renunța la o emisiune pe care jurnalistul o moderase timp de patru ediții.

"Sper sa inteleaga cat mai multi romani, printre care si un procuror, ca Dragnea ar avea investitii smecheresti in presa, inclusiv la o televiziune al carei nume incepe cu o singura litera. Si nu ma refer aici la MTV. Am constatat zilele acestea ca foarte multe posturi tv au facut sluj in fata abia-inscaunatului Dragnea. Ori asta miroase a bani. Avem de-a face, mai nou, cu o Udrea cu mustata. Legat de inchiderea stupida a emisiunii Combat News, pe care o moderam, dupa doar patru editii, nu am certitudinea ca Dragnea ar fi in spatele acestei decizii, dar... Mi-ar face placere sa constat ca Realitatea TV, care se prezinta drept un post independent, va continua anchetele legate de hotiile din Teleorman ale actualului sef al PSD. Daca dezvaluirile nu vor continua, e clar ca avem de-a face cu omul care e in stare sa scoale si mortii, asa cum ne-a obisnuit la alegeri", declara Alex Căutiș, în octombrie 2015, pentru Evenimentul Zilei.

Mai multe nume de jurnaliști sunt vehiculate ca apărând pe listele de candidați ale PSD, PNL și Partidului Alianța Noastră România (formațiunea lui Marian Munteanu), dar fără a fi, până la acest moment, confirmate oficial.

În schimb, intrarea în politică a cântărețului de muzică populară Gheorghe Turda a fost confirmată de Bogdan Diaconu. „Îl considerăm un om de mare valoare şi cel mai bun candidat pe lista Partidului România Unită pentru românii din străinătate. Îi mulţumesc şi domnului Gheorghe Turda pentru că este alături de noi, într-un moment în care începem o nouă etapă în viaţa PRU, etapă care doresc să fie de bun augur pentru România”, a scris Diaconu pe Facebook. De precizat că, în octombrie 2011, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că Gheorghe Turda a fost colaborator al fostei Securități.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri