Video Alegeri prezidențiale 2019. Românii fac coadă la secțiile de votare din Londra

Data actualizării: Data publicării:
vot anglia

Sute de români stau la cozi, duminică, în Marea Britanie pentru a vota la alegerile prezidențiale 2019. Un clip video filmat la secția de votare din Straford arată o coadă imensă formată de românii care vor să voteze.

Ambasada României în Marea Britanie a postat pe Facebook o imagine cu coada formată de românii care vor să voteze, precizând că secțiile din Straford și Barking funcționează la capacitate maximă. Totodată, ambasada îi sfătuiește pe români să folosească toate cele 19 secții de votare puse la dispoziție în Londra pentru a reduce timpul pe așteptare.

Foto: Ambasada României în Marea Britanie/Facebook

"Cele 2 secții de votare din zona #Stratford și secția din zona #BARKING funcționează la capacitate maximă: 15 membri, 13 tablete, 13 ștampile (STRAFORD) și 14 membri, 12 tablete, 15 ștampile (Barking). Fiecare secție are buletine de vot suficiente - 12.000. La cele 3 secții menționate au voat în primele 5 ore peste 3.000 de alegători. Există riscul unor ușoare aglomerări. Pentru a evita riscul să așteptați 30-40 de minute pentru a vă exercita dreptul de vot, recomandăm celor care locuiesc în #DAGENHAM, #NEWHAM, #ILFORD, #ROMFORD, #BARKING, #STRATFORD, #ENFIELD să folosească una din celelalte 16 secții din Londra", scrie Ambasada României în Marea Britanie pe Facebook.

Votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale 2019, turul doi, durează, ca și în primul tur, trei zile. Duminică, la ora 15.30, în Diaspora votaseră deja 678.811 români, depășind astfel numărul celor din afara țării care au votat în primul tur al alegerilor prezidențiale. La ora 16.05, numărul acestora crescuse la 710.471.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri