Câte vacanțe a avut, de fapt, Klaus Iohannis în cinci ani: „În ultimii doi ani am stat să păzesc țara de pesediști”

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis si ludovic orban_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos/George Călin

În conferința de presă de miercuri seară, de la Cotroceni, Klaus Iohannis a lămurit și povestea vacanțelor despre care contracandidații lui au spus că ar fi prea dese.

Care sunt vacanțele în care ați plecat de când sunteți președintele României și cum arată o zi normală de muncă la Palatul Cotroceni?” - a fost întrebat de jurnalistul Dgi24.ro.

Klaus Iohannis: „Săptămânile de lucru arată diferit. De regulă, începe luni și se termină vineri sau sâmbătă. Ziua începe dimineața devreme și se termină câteodată la 6 seara sau câteodată la 12 noaptea. În chestiunea vacanțelor este interesant că lumea a urmărit sper eu cu drag cum președintele lor reușește să își rupă câte o zi. Mi-a făcut mare plăcere în câte o sâmbătă sau duminică să merg la munte să mă întâlnesc și acolo cu români și să discut cu ei despre ce se poate face să deschidem apetitul pentru munte cât mai multor români. 

Am fost plecat în total, în cinci ani, în trei vacanțe. 

Chiar dacă am fost plecat, am lucrat. Președintele nu are dreptul la concediu pentru că munca lui nu poate fi preluată de nimeni. Și când am plecat în vacanță mi-am luat mapa și am lucrat pe documente, inclusiv pe telefon. Din păcate, în ultimii doi ani nu am mai avut vacanțe deloc, fiindcă am stat să păzesc România de pesediști.”

Citește și: Klaus Iohannis explică cum a ajuns să o numească pe Viorica Dăncilă premier: „Nu am știut că este așa”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri