PNL acuză PSD de fake news și sesizează BEC: „Minciunile distribuite prin broșuri de campanie sunt un atac direct la adresa românilor”

Data publicării:
psd
Foto: InquamPhotos

PNL anunță că a sesizat Biroul Electoral Central în legătură cu materiale electorale distribuite de PSD care „conțin informații vădit false și defăimătoare la adresa lui Klaus Iohannis și a Partidului Național Liberal”

„Singura strategie electorală a PSD este manipularea. Manipulare prin minciuni și dezinformări, manipulare constantă prin fake news-uri. Acest mod josnic, imoral și ilegal de a face campanie ne demonstrează încă o dată că pentru acești oameni legea reprezintă doar un obstacol pe care pot să-l ocolească oricând doresc”, se arată într-un comunicat al PNL.

Formațiunea a solicitat Biroului Electoral Central „să oblige de urgență PSD la îndepărtarea materialelor de propagandă electorale contrare atât ordinii de drept, cât și moralității și bunului simț”.

Minciunile distribuite de PSD prin broșuri de campanie sunt un atac direct la adresa tuturor românilor care doresc să obțină informații corecte despre candidatul Partidului Național Liberal. Asta dovedește lipsa de respect a acestor politruci pesediști față de poporul român. Aceste materiale de propagandă nu fac altceva decât să insulte inteligența cetățenilor acestei țări. În România Normală cetățenii sunt respectați, iar campania electorală se desfășoară fără încălcarea legislației și fără fake news-uri de cea mai joasă speță”, potrivit comunicatului.

PNL a cerut de asemenea PSD să nu mai distribuie broșurile care conțin informații vădit false și defăimătoare la adresa lui Klaus Iohannis și a Partidului Național Liberal” și să respecte legea și deciziile BEC.

Aceste materiale de propagandă au continuat să fie distribuite chiar și după ce au fost interzise printr-o decizie a Biroului Electoral Județean Buzău”, mai arată PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri