Alianța de guvernare: USL este marcă înregistrată a PSD

Data publicării:
1891254 514182225369494 950390060 n

 

În prezent, Uniunea Social Liberală este o formaţiune politică înregistrată în Registrul Alianţelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucureşti, cu numărul 6/02.12.2011. USL a fost constituită prin acordul dintre două alianţe politice, respectiv Alianţa de Centru Dreapta (ACD) (compusă din PNL şi PC) şi Alianţa de Centru Stânga (ACS) (formată din PSD şi UNPR). Ambele alianţe sunt înregistrate, la rândul lor, în Registrul Alianţelor Politice de la Tribunalul Bucureşti. ACS este înregistrată cu numărul 7/10.10.2012, iar ACD cu numărul 5/04.02.2012. Prin urmare, în calitate de părţi ale acordului politic care a stat la baza constituirii USL, doar aceste două alianţe politice au calitatea juridică de a se pronunţa în sensul menţinerii sau desfiinţării USL. Aceasta înseamnă că USL ar putea fi desfiinţată doar prin denunţarea acordului politic de către ACD sau ACS sau prin radierea din Registrul Alianţelor Politice a uneia dintre cele două părţi”, se precizează în comunicatul de presă al Alianţei PSD-UNPR-PC.

„Denumirea, sigla şi semnul electoral USL constituie o marcă individuală aflată în proprietatea Partidului Social Democrat şi înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, cu Certificatul de înregistrare a mărcii nr. 116760/2011. În prezent, marca 'Uniunea Social Liberală PSD PNL-PC' este cesionată către Uniunea Social Liberală (USL), o entitate juridică validă, constituită conform legilor în vigoare. PSD, UNPR şi PC, ca reprezentanţi legitimi ai ACS, respectiv ACD, au dreptul legal de a utiliza marca USL”, se mai arată în comunicat.

Semnatarii precizează că simbolul USL „nu este folosit ca semn electoral”, asta deoarece „Alianţa PSD, UNPR şi PC nu a adresat o cerere în acest sens către Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România pentru Parlamentul European din anul 2014”.

„Ca atare, utilizarea mărcii USL în campania electorală nu intră sub incidenţa art. 43 din Legea 33/2007, privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare”, se precizează în comunicat.

Organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului „USL” în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL.

Campania electorală pentru europarlamentare a debutat cu acuzaţii de furt. Liberalii sunt iritaţi că social-democraţii folosesc afişe care induc ideea că încă există USL şi le reproşează foştilor aliaţi că încearcă să manipuleze opinia publică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri