Atac din interior. Guvernul, acuzat de un deputat PSD că a plagiat bugetul

Data publicării:
29012013 20anghel-46500

Dacă un premier tânăr, un ministru de Finanțe tânăr, un ministru al Bugetului mult mai tânăr găsesc să copie de la cap la coadă bugetul lui Gherghina, atunci mă întreb de ce am cheltuit bani cu dânșii pentru școală. Sunt cifre la a treia zecimală copiate din bugetului lui Boc. Înseamnă că a fost bun bugetul lui Boc”, a declarat deputatul PSD Anghel Stanciu.

Acuzaţia de plagiat la adresa guvernului a fost formulată la şedinţa comisiei pentru învăţământ la care s-a dezbătut bugetul. Ședința a fost destul de tensionată, marcată și de un schimb de replici între deputatul PDL Raluca Turcan și fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Rugat să comenteze această acuzație, care vine chiar din partea unui membru al propriului partid, premierul a răspuns ironic, părând să fie deja familiarizat cu problema: „La educație? Mie mi-a spus la partea de drumuri. Ah, v-a spus și dvs. în față? Da, am cu domnul Stanciu o relație bună...pe zona de alocări, ceea ce mi-a zis mie, pe zona de drumuri, sigur că sumele nu sunt suficiente...Guvernul Boc dădea bani doar la ai lor, noi măcar am împărțit banii corect”, a spus Victor Ponta.

Cabinetul Ponta prevede pentru Educație un buget de 3,14% din Produsul Intern Brut, de aproape două ori mai puțin decât e stabilit prin Legea învățământului.

Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Cercetare și Învățământ Superior: Bugetul are posibilitate de creștere foarte mare

Ministrul Mihnea Costoiu, delegat pentru Cercetare și Învățământ Superior, a declarat pentru Digi24 că învățământul are un buget echilibrat raportat la condițiile economice cu care se confruntă România, dar cel mai important aspect este că are posibilități de creștere reală, prin atragerea de fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri