Barna, despre nemulțumirile PNL la adresa lui Stelian Ion: E ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de 6 luni

Data publicării:
dan barna aseaza telefonul pe masa in sedinta de guvern.
Vicepremierull Dan Barna. Foto: gov.ro

Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a spus marți seară la Digi24 că PNL nu are motive să fie supărat pe Stelian Ion, după ce anterior Ludovic Orban l-a criticat pentru proiectele de modificare a legilor justiției. De asemenea, vicepremierul a adăugat că nu știe ca astfel de nemulțumiri să existe la Palatul Cotroceni. 

„Situația a fost clarificată astăzi în ședința coaliției, suntem în regulă pe acest subiect. Situația e ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de șase luni. Colegii de la PNL, liderii de grup, le-au primit, sunt deja două săptămâni de când Stelian Ion le-a trimis aceste legi. Stelian Ion a anunțat de la tribuna Parlamentului, de la dezbaterile pe SIIJ, a spus: săptămâna viitoare voi trimite și proiectele de modificare a legilor justiției către CSM pentru a ajunge la forma care să fie trimisă Parlamentului. Aici suntem”, a spus Barna, la Digi24.

„Astăzi, în ședința de coaliție, am clarificat, ca să nu mai fie niciun fel de echivoc. La Ministerul Justiției, Stelian Ion va avea discuții, consultări cu specialiștii partidelor din coaliție, astfel încât să trecem încă o dată în revistă toate nuanțele și toate elementele unde ar putea să existe puncte de vedere diferite. Dacă le clarificăm la nivel de specialiști, excelent, dacă e nevoie de decizie politică pe unele lucruri, va veni săptămâna viitoare în ședința coaliției. Ăsta e obiectivul: proiectul de lege ce va fi aprobat de Guvern să fie unul care are suportul asumat al întregii coaliții”, a completat președintele USR. 

Întrebat dacă există nemulțumiri la Palatul Cotroceni în legătură cu ministrul justiției, Dan Barna a spus că Stelian Ion nu a acționat fără consultare: „Aceste legi au fost transmise și la Cotroceni”.

„Este o chestiune de proces, pe care tocmai am reglat-o astăzi. Zâmbesc pentru că e o chestiune de proces, nu e o chestiune de fond. Da, dragii noștri colegi, lucrurile acelea erau la îndemână, le aveați, dar nu am venit să vă și spun vă rog frumos să vă uitați în ele. Cam despre asta e vorba, e o chestiune de proces, firească”, a mai spus vicepremierul României.

Dan Barna a adăugat că la Palatul Cotroceni nu există o astfel de nemulțumire la Palatul Cotroceni: „Nu, pentru că au fost transmise consilierului prezidențial pe justiție anterior. Din ceea ce știu eu, nu știu să fie vreo nemulțumire legată de acest subiect”.

Astăzi, Stelian Ion a declarat că nu există niciun fel de conflict între el și Ludovic Orban, după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora președintele PNL l-ar fi criticat pentru proiectele de modificare a legilor justiției. Totodată, Stelian Ion a ținut să precizeze faptul că „marea majoritate” a reglementărilor care stau la baza acestor proiecte provin „de la colegii din PNL”.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri