Bisericile îi pun la zid pe politicieni. Vasile Bănescu: Acest referendum a fost asociat cu un anumit personaj politic

Data actualizării: Data publicării:
Francisc Doboș Vasile Bănescu

Reprezentanții Patriarhiei Bisericii Ortodoxe și cei ai Arhidiecezei Romano-Catolice au o concluzie comună în privința motivului pentru care referendumul de săptămâna trecută a eșuat: manipulările și asocierea cu Liviu Dragnea. Interviul integral cu Francis Doboș și Vasile Bănescu a fost difuzat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice: S-a văzut în mare parte în aceste zile și cu ocazia referendumului - și imediat reacțiile de luni dimineața și mai apoi - că și politica e o meserie foarte veche.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Procentul acela de 9% care a lipsit pentru trecerea referendumului... acești 9% dintre oameni, vă asigur, nu gândesc pe tema căsătoriei diferit de cei care au votat. Ei sunt și au fost victimele unor manipulări cu adevărat profesioniste. Așadar, am denunțat permanent că oricine ar încerca să se asocieze în mod fraudulos cu această temă, pe care s-o vampirizeze în vreun fel, se auto-descalifică. Una dintre cauzele pentru care s-a declanșat această reținere în foarte mulți oameni care nu au venit la referendum a fost și manipularea legată de asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic.

Moderator: În timpul dezbaterii pe marginea acestui referendum a apărut această idee a unui Romexit, un curent de gândire naționalist, ortodoxist, conservator, antieuropean.

Vasile Bănescu: Ortodoxist nu aş spune. Atenție! Pasiunea bisericii pentru Europa este legată și de democrație. Pentru că democrația este cadrul ideal în care se pot cultiva niște virtuți: dreptate, echitate, care au sorginte creștină.

Urmăriți mai jos interviul integral cu reprezentanții celor două Biserici din România:

Toate emisiunile „În fața ta” le puteți urmări aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri