Bode, despre miniștrii surprinși fără mască: „Nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Toți răspundem în fața legii”

Data actualizării: Data publicării:
masti de protectie pe fundal negru
Măști sanitare. Foto: Profimedia Images

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a evitat să dea un răspuns clar atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă miniștrii Vlad Voiculescu și Raluca Turcan vor fi amendați după ce au fost surprinși fără mască în spații publice.

„Sunt două chestiuni. Nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru nu e de a sancționa cetățenii, rolul nostru e de a determina cetățenii să respecte măsurile de protecție sanitară. Weekendul trecut am avut o medie de 103 mii de cetățeni verificați pe zi, în aceste condiții amenzile au fost undeva la 8.000 pe zi, deci nu putem spune că scopul nostru e acela de a sancționa cetățenii”, a spus Lucian Bode, răspunzând la întrebările jurnaliștilorr.

„Evident că toți suntem egali în fața legii și toți răspundem în fața legii. Și Voiculescu, și Turcan”, a adăugat el.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat pe holul Parlamentului cu masca de protecție în mână, în timp ce vorbea cu o altă persoană.

Ministrul a spus că și-a dat masca jos pentru a vorbi la o conferință video și pentru că îi era sete.

„Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Și Raluca Turcan, ministrul Muncii, a fost surprinsă fără mască în timpul unei acțiuni de împădurire care a avut loc în zona Sibiului. Pozele, în care Raluca Turcan apare și cu mască, și fără mască, alături de alți oameni prezenți la acțiune, au fost postate chiar pe pagina ei de Facebook. Unul dintre participanții la acțiune a ajuns la spital cu COVID, după câteva zile. Raluca Turcan a spus că „distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții”.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri