Exclusiv Boloș, despre impozitul progresiv: Înseamnă să iei mai mulți bani din buzunarul oamenilor. Cota unică e linie roșie pentru PNL

Data actualizării: Data publicării:
bolos in studioul digi24
Marcel Boloș, ministrul de Finanțe. Foto: Captură Digi24

E o luptă doctrinară între cele două partide de guvernământ, în ceea ce privește impozitarea progresivă, care face sens când populația are un anumit nivel de trai, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Cosmin Prelipceanu: Impozit progresiv?

Marcel Boloș: Aici, vedeți, e o luptă doctrinară între cele două partide de guvernământ.

Cosmin Prelipceanu: Varianta dvs care e? Vedeți cifrele, înțelegeți ce se întâmplă, aveți un plan pe 7 ani deja.

Marcel Boloș: Am spus, fără să intru în contradicție nici cu domnul prim-ministru și nici cu doctrinele celor două partide, că în impozitarea progresivă face sens în momentele în care populația are un anumit nivel de trai, care permite impozitarea progresivă. Impozitarea progresivă înseamnă să iei mai mulți bani din buzunar la oameni, e adevărat că la cei cu venituri mici mai puțin, la cei cu venituri mari iei mai mult, dar tot iei bani. Din această perspectivă a impozitării progresive, sigur cota unică, am beneficiat cu toții de ea, am văzut că are această neutralitate în ceea ce privește munca și, dacă vreți, ca și factor de impulsionare fiscal și ca și modalitate de a impulsiona forța de muncă. Totuși, așa cum am precizat, cota unică este cea de care am beneficiat cu toții și cred că în continuare ne-o dorim cu toții. Altminteri, PNL a și precizat că este linie roșie pentru ceea ce înseamnă cota unică și o susține în continuare. Sigur, susțin cota unică.

Cosmin Prelipceanu: Chiar și în 2025?

Marcel Boloș: Aici, cum am spus, depinde de conjunctură. E prematur de spus ce se va întâmpla și vom vedea după alegeri. 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri