C. Antonescu: PSD nu şi-ar dori un PNL în opoziţie. Articolul ce prevede limitele revizuirii Constituţiei poate fi modificat

Data publicării:
crinutz

Dacă există „voinţă politică” şi o majoritate favorabilă, pot fi operate modificări inclusiv în cazul articolului din Constituţie care stabileşte limitele revizuirii legii fundamentale, a declarat luni seară Crin Antonescu, liderul PNL. „În principiu, vorbind despre o revizuire, avem descrise în Constituţia actuală limitele revizuirii, dar discuţia se poate duce în condiţiile în care există voinţă politică şi există majoritate, în orice direcţie”, a spus liberalul.

„Punctul de vedere al Uniunii Social Liberale pe ce ne-am înţeles şi susţinem în comun, ce eventual e divergent, nu poate fi prezentat decât după ce aceste discuţii sunt finalizate între noi”, a precizat liderul PNL într-o emisiune televizată, citat de Mediafax. „Dar trebuie să vă dezamăgesc, poate, să vă spun că nu sunt deocamdată mari divergenţe la orizont”, a adăugat Antonescu, amintind că lucrările comisiei pe conţinut nu au început.

„Dacă nişte oameni din PPDD au luat decizia de a merge la PSD e problema lor”

Cu aceeaşi ocazie, Crin Antonescu a opinat că Partidul Social Democrat nu şi-ar dori ca premierul Victor Ponta să aibă parte de o opoziţie parlamentară din partea liberalilor. El nu crede că premierul ar intenţiona să îşi asigure o altă majoritate cu voturi de la Partidul Poporului.

În nici un caz pe noi, pe liberali, nu ne îngrijorează, nu ne indispune, nu ne deranjează cu nimic dacă nişte oameni din PPDD au luat decizia de a merge la PSD. E problema lor, cu electoratul lor, cu opţiunea lor politică. Pe mine mă interesează în parteneriatul cu Victor Ponta, pe noi în parteneriatul cu PSD, să urmărim, să respectăm şi să îndeplinim proiectul USL”, a spus Crin Antonescu, citat de Mediafax.

„Noi nu am fost niciodată îngrijoraţi în PNL de ideea care a circulat prin spaţiul de comentariu politic că Victor Ponta sau PSD şi-ar pregăti aşa, la o nevoie sau la o adică, o altă majoritate. Victor Ponta este un politician suficient de inteligent şi suficient de serios. (...) Nu dai o majoritate de 70%, legitimită, votată de oameni, sub un proiect de anvergură, un proiect solid care este USL, chiar dacă mai ai cu acel partener şi fricţiuni şi tensiuni şi neînţelegeri, pe o majoritate cârpită de 50 şi ceva la sută, care nu mai are legitimitate în faţa electoratului şi în care trebuie să explici de ce s-a rupt. (...) PNL este un partid care ştie să facă opoziţie, credeţi că PSD sau Victor Ponta îşi doresc să aibă opoziţie? Sau noi, dacă ar fi să facem majoritate, credeţi că vrem în opoziţie un partid ca PSD? Nu, e un angajament pe care îl ducem la capăt”, a mai declarat preşedintele PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri