C. P. Tăriceanu: Cer marţi vot la Senat pe incompatibilitatea lui Akos Mora, să-şi înceteze mandatul

Data publicării:
daniel akos mora

"Mâine voi pune pe ordinea de zi adoptarea unei hotărâri în ceea ce îl priveşte pe senatorul Akos Mora (foto), care, după cum ştiţi, a fost găsit incompatibil de ANI şi de instanţele de judecată. În mod normal ar fi trebuit, cred eu, ca gest politic, să îşi depună demisia, dacă nu voi cere un vot în plenul Senatului pentru a constata starea de incompatibilitate prin care urmează să îşi înceteze mandatul", a spus Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Senatorul PNL Akos Mora, declarat incompabitil, a anunţat, joi, că se autosuspendă din partid ca să nu-i mai dea ocazia lui Victor Ponta "să spună minciuni" referitoare la situaţia sa, adăugând însă că mandatul său de senator "merge mai departe," până când Parlamentul "va vota pe acest subiect".

În dezbaterea televizată de miercuri seară, Victor Ponta a susţinut că în PNL există trei persoane condamnate definitiv şi irevocabil, indicându-i pe preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, şi senatorii Tudor Chiuariu şi Akos Mora.

Co-preşedintele ACL Klaus Iohannis declara, recent, că senatorul liberal Akos Mora ar trebui să demisioneze din Parlament, iar deputatul Tudor Chiuariu să plece din PNL, în condiţiile în care primul a fost declarat incompatibil, iar cel de-al doilea, condamnat pentru corupţie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri