C. T. Popescu: Să producă Patriarhia niște spray-uri cu mir anti-DNA!

Data publicării:
sticle cu mir - magazin.mmb.ro

Dan Șova a primit miercuri permisiunea colegilor de a rămâne în libertate. Poate că o sticluță cu mir a făcut diferența, ca și în cazul lui Varujan Vosganian, acum câteva săptămâni. Înaintea votului din plen pentru încuviințarea arestării lui Dan Șova, senatoarea UNPR Florina Jipa l-a dat cu mir pe frunte pe fostul ministru, într-un gest pe care l-a calificat ulterior ca fiind unul spontan, precizând că este un om credincios şi crede în nevinovăţia colegului său, care este un „băiat foarte pregătit". 

Cristian Tudor Popescu, la Digi24:

 „Dacă aș fi profesor de religie și aș avea oră mâine, le-aș spune copiilor: Dragi copii, a fost odată un senator pe nume Vosganian. El s-a dat cu mir, s-a rugat Domnului și oamenii răi care voiau să-l ancheteze n-au putut să-l ancheteze, pentru că l-a ajutat Dumnezeu. A mai fost un senator, Șova, care s-a rugat la Dumnezu, a fost dat cu mir de o mironosiță, de o ungătoare cu mir și oamenii răi care voiau să-l aresteze n-au reușit. Pentru că l-a ajutat Dumnezeu. Vedeți, dragi copii, ce bine e să te rogi la Dumnezeu? (...) Le-aș spune copiilor: Ați văzut, dl Vâlcov nu s-a rugat la Dumnezeu, n-a avut mirul la el și l-au luat oamenii răi. Aproape aș spune că l-a luat Satana! L-a luat Satana, adică DNA-ul, pe dl Vâlcov. Vedeți, copii, rugați-vă la D-zeu, că altfel e de rău!

Dincolo de grotescul acestui spectacol, pentru că eu consider că nu spectacolul cătușelor este un atentat la democrație și un show grotesc, în primul rând, ci acest spectacol din Parlament, în care indivizii ăștia își dau cu mir, eu mă gândesc – nu știu cum de nu i-a venit ideea asta boss-ului Godporației, Daniel – să producă Patriarhia niște spray-uri cu mir, ca să se poată da, pentru uzul parlamentarilor în primul rând, mici, discrete, să se poată da la momentul oportun, când e groasă, să se dea pe la gât, pe la subțiori puțin și se rezolvă! Un spray anti-DNA sau un spray anti-justiție, de pildă, cu mir, produs de Patriarhie.

Cred că principalul spectacol antidemocratic și grotesc îl oferă Parlamentul României în clipa de față prin aceste obstrucționări ale justiției, pe care le practică atunci când converg interesele domnilor parlamentari. Acest tip de Parlament pe care îl vedem la noi este un parlament constituit în vederea comiterii de infracțiuni. Colegii acestor domni, care astăzi l-au scăpat de justiție pe domnul acesta, cu ani în urmă au introdus în Constituție acel paragraf care le permite parlamentarilor să se scoată unii pe alții ei în de ei, nicio categorie socio-umană, profesională din România nebeneficiind de așa ceva. Adică i-a transformat într-un fel de supraoameni, într-un fel de Comitet Central, pentru că ce vor acești parlamentari în anul de grație 2015: vor să nu se șteargă amintirea Comitetului Central al PCR dinainte de 89, pentru că pe aceia nu îi judeca în niciun caz justiția, nu aveau treabă cu procurorii sau cu judecătorii și în niciun caz nu erau expuși publicului atunci când comiteau o infracțiune. Nu erau judecați decât de Partid, acolo se rezolvau lucrurile, cu ușile închise, pentru că erau niște supraoameni, deasupra cetățenilor obișnuiți, deasupra prostimii. (...)

Respect poziția dlui. Vâlcov de astăzi din Parlament, care îl face și mai jalnic pe acest trepăduș numit Șova. (...) Politicul decide în clipa de față cine poate să ajungă în fața judecătorului. Avem o categorie nouă printre parlamentarii României – mironosiții”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri