„Când ai fost președinte, nu-ți mai vine să fii prim-ministru”. Planurile de viitor ale lui Traian Băsescu

Data publicării:
basescu ultima conferinta gest cu bratele deschise - presidency

Președintele a fost întrebat dacă după ce a fost deputat, ministru, primar, preşedinte de partid și şef de stat, se gîndește să mai bifeze o funcție, cea de premier.

„Acum am un singur gând: vreau acasă! Astăzi l-am botezat şi pe Răducu, da?”, a răspuns președintele referindu-se la cel de-al doilea nepot al său, născut în noiembrie. „Deci am doi nepoţei, mai vine unul în februarie... Aş vrea să discutăm, cu siguranţă, nu o să fiu unul care să poată sta în casă”, a adăugat Traian Băsescu.

El i-a sfătuit, însă, pe ziariști, „să lase” ideea cu prim-ministru. „După ce ai fost preşedinte, nu îţi vine să mai fii prim-ministru, da?”, a arătat Traian Băsescu.

Dar cu siguranţă voi folosi un birou de la PMP, începând de luni, că încă nu am biroul pe care trebuia să-l am prin lege, dar nu am încă proiecte politice. Deci, preponderent o să mă mişc printre amicii pe care îi mai am pe la PMP şi familie”, a completat președintele.

Ulterior, el a fost întrebat de un alt reporter cine îl aşteaptă acasă sau cine ar dori să îl aştepte şi dacă ştie unde va fi „acasă” în perioada următoare – aluzie la locuința pe care ar trebui să i-o repartizeze Guvernul.

Nu am primit niciun răspuns. Deocamdată ştiu de la SPP că cea din Mihăileanu nu poate fi protejată şi nu corespunde standardelor de securitate, pentru că sunt nouă familii acolo, dar deocamdată stau la Lac 3. Am 60 de zile timp în care să locuiesc acolo. Nu asta mă frământă. Cine să mă aştepte acasă? Soţia, fetele, nepoţeii”, a răspuns Traian Băsescu.

Întrebat dacă va da o petrecere de final de mandat, președintele a răspuns: „Doamnă, oare cum vă gândiţi că de Crăciun..., ce vă imaginaţi că o să fac? Vă mulţumesc. Hai că nu v-o fac să vă întreb: „dar dumneavoastră ce faceţi”?”  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri