Ce cred Klaus Iohannis și Angela Merkel despre riscul ca Rusia să facă în Moldova același lucru pe care l-a făcut în Ucraina

Data publicării:
parlament chisinau republica moldova - iurie leanca fb-1

Cei doi lideri au fost întrebați de un jurnalist dacă, în opinia lor, Rusia poate să procedeze la fel ca în Ucraina și în cazul Republicii Moldova. 

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Sperăm că nu. Cred că suntem în etapa, în Ucraina, în care lucrăm să apară un armistițiu care să dureze mai mult timp, să se ajungă la o situație în care să putem implementa măsurile acordului de la Minsk din septembrie. Împreună cu președintele francez, de mult încercăm să rezolvăm conflictul din Transnistria. Nu trebuie să uităm că acest conflict există și că toate încercările internaționale nu au dus la o soluție și că trebuie să încercăm mai departe. Nu se poate spune că în Moldova lucrurile stau așa cum ne-am dori.

Klaus Iohannis, președintele României: În momentul de față nu avem semnale că situația se îndreaptă înspre acolo. Este clar însă că e în interesul întregii regiuni, a întregii Europe, ca în Ucraina situația să se stabilizeze. Orice altceva ar fi o problemă imensă pentru întreaga regiune și întreaga Europă. Alaltăieri am fost în Republica Moldova, am discutat, și în chestiunea Transnistriei i-am rugat pe toți cei cu care am avut discuții să continue eforturile de ameliorare, în special în formatul 5+2, în care se încearcă deblocarea programului transnistrean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri