Video Ce spun românii despre comasarea alegerilor: „Le-au zăpăcit de le-au luat naiba de voturi”/ „Nimic nu-i clar, totul e o porcărie”

Data publicării:
femeie care vorbeste despre alegeri
Mulți români spun că ori nu mai știu pe cine să voteze, ori că mai bine alegerile se organizau ca înainte. FOTO: Captură Digi24

Deși, potrivit celui mai recent sondaj Avangarde, 53% dintre români își doresc comasarea alegerilor, mulți spun că ori nu mai știu pe cine să voteze, ori că mai bine se organizau ca înainte. 

- „N-aș ști pe cine să votez. Le-au zăpăcit de le-au luat naiba de voturi.”

- „Nu mai știu ce să votez!”

- „Ar trebui să le lase cum au fost înainte, să nu le comaseze.”

- „Cel mai bine e patru la rând, ca să nu se încurce.”

- „Să fie în așa fel făcute, încât să ne coste mai puțin. Pot să le comaseze și pe toate patru într-unul, să nu plătim, că plătim din banii noștri, din munca poporului român. Nu plătesc parlamentarii. Ei vor funcții și pe noi ne jecmănesc.”

-  „Nimic nu-i clar și totul e o porcărie. N-au știut partidele să-și facă probleme cum trebuie, să nu mai facă tot felul de combinații, să fie numa' pentru a face.”

PSD și PNL au decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale pe baza unui sondaj Avangarde, potrivit căruia 53% dintre români își doresc această comasare. Sondajul a fost realizat pe 19 și 20 februarie.

Potrivit unor surse politice citate de Digi24.ro, alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida la europarlamentare pe liste comune. Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal.

În ceea ce privește localele, se poate negocia astfel încât un partid să câștige președinția Consiliului Județean, celălalt partid să obțină primăria reședință de județ. Și alegerile prezidențiale vor fi mutate mai devreme, spun surse din Coaliție.

De asemenea, conform aceluiași sondaj, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, acestea ar fi câștigate de PSD, partidul fiind urmat de PNL, AUR și Alianța Dreapta Unită.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri