Ce spunea Dragnea, în septembrie 2016, despre plafonarea indemnizației pentru mame

Data actualizării: Data publicării:
Dragnea copil_sep2016

În toamna anului trecut, după ce Ministerul Muncii, condus la acea vreme de Dragoș Pâslaru, arăta că 0,2% dintre beneficiarii indemnizației pentru creșterea copilului consumă o treime din bugetul alocat, președintele PSD sugera că urmează scăderea acestora și promitea că „PSD o să le readucă la valoarea corectă”.

Dragnea copil_sep2016
Sursă foto: Pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea

Dintre toate problemele care sunt de rezolvat în România, actualul guvern a ales să evidențieze că indemnizațiile pentru creșterea copiilor sunt cam mari?!!!! Să fie oare o greșeală a acestui Guvern neserios? Sau este chiar parte din programul lor de guvernare să le scadă? Indiferent care variantă este, vă asigur că, din decembrie, PSD-ul o să le readucă la valoarea corectă. Le-am crescut după ce Băsescu le-a tăiat în 2012 și o vom face din nou!”, declara Liviu Dragnea, într-o postare pe contul său de Facebook, în septembrie 2016.

Mesajul de natură să le liniștească pe mame era însoțit de o fotografie în care șeful PSD apare pupând un bebeluș și făcea trimitere la o știre despre statistica Ministerului condus de Dragoș Pâslaru.

În aceeași zi în care Dragnea posta promisiunea PSD, ministrul de atunci declara că Executivul Cioloș nu intenționează nici să taie indemnizațiile, nici să le plafoneze.

Acum, la circa șapte luni de la acel moment, într-un document al Guvernului Grindeanu apare, pe lângă alte măsuri, și posibilitatea plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului. „În vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestații sociale ar fi oportună plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului la un nivel maxim cuprins între 5.000 - 10.000 lei, dar și introducerea cardului social de beneficii”, se arată în documentul aprobat de Guvern la sfârșitul săptămânii trecute.

Pe lista măsurilor destinate încadrării în deficitul de 3% din PIB, apar și reducerea cu până la 10% a cheltuielilor cu funcționarea instituțiilor publice, majorarea accizei la țigări și introducerea obligației de plată, de la 1 iunie 2017, a contribuțiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe țară pentru salariații cu timp parțial de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri