Ciolacu: Avem Spaţiul Schengen. Până se desfiinţează, România doreşte să adere şi vom continua negocierile

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu face declaratii de presa
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Profimedia

Premierul Marcel Ciolacu a spus sâmbătă că România doreşte în continuare să adere la Spaţiul Schengen şi va continua negocierile în acest sens.

El a fost întrebat de jurnalişti ce se întâmplă cu Spaţiul Schengen, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a spus că acesta nu mai funcţionează.

„Întreaga Europă a spus (că Schengen nu mai funcţionează - n.r.) şi a zis Consiliul European acest lucru şi sunt foarte multe ţări care au cerut, în contextul conflictului din Orientul Mijlociu, o gestionare mai strictă a persoanelor când trec graniţa. Avem Spaţiul Schengen. Până când el se desfiinţează, România doreşte să adere şi vom continua negocierile”, a răspuns Ciolacu.

„Încercăm ca în luna decembrie să ajungem cât mai aproape cu această negociere. În acest moment, domnul prim-ministru Nehammer nu doreşte ca România să adere la Spaţiul Schengen. Vom continua şi pe căi diplomatice şi cu absolut toată puterea de convingere să modificăm această părere total nedreaptă şi incorectă a domnului cancelar Nehammer”, a adăugat Ciolacu, prezent la Târgul Indagra.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri