Ciolacu: Cele mai importante alegeri sunt cele europarlamentare. Vor fi un barometru și vor arăta dacă această coaliție are viitor

Data publicării:
ciolacu face declaratii
Marcel Ciolacu a vorbit luni seara despre posibilitatea comasării unor alegeri, mai multe propuneri în acest sens venind din partea PNL. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a vorbit luni seara despre posibilitatea comasării unor alegeri, mai multe propuneri în acest sens venind din partea PNL. Premierul a spus la Antena 3 CNN că nu este exclus un astfel de scenariu, dar în niciun caz „din interes politic”, pentru că „românul nu mai poate fi păcălit”. În opinia sa, cele mai importante alegeri de anul acesta sunt cele europarlamentare, pentru că „vor fi un barometru și vor arăta dacă această coaliție are viitor și după anul 2024”.

Marcel Ciolacu, premierul României și președintele PSD: Nu cred că România va sărăci dintr-un exercițiu democratic, să nu devenim ridicoli. Câteodată a existat o risipă a banului public, dar când e vorba de democrație, deodată devenim foarte cumpăniți.

Nu vom păcăli românii. Cine încearcă să păcălescă românii, cu anumite comasări, „vezi Doamne” că se fac economii, nu va ține. Românul nu mai poate fi păcălit.

Se poate face comasare, dacă se ajunge la această concluzie, dar nu să o faci dintr-un interes politic. Cred că se pot comasa. În acest moment, legislația este foarte clară – avem alegeri europarlamentare între 6 și 9 iunie, deci le vom avea duminica, pe 9 iunie, avem alegeri locale, ori pe 22, sau 29 septembrie, cred, una dintre aceste date, fiindcă atunci expiră mandatele de 4 ani ale primarilor, iar pe urmă avem turul 1, următoarea duminică, conform legii, sunt alegerile generale, următoarea duminică turul 2 la alegerile prezidențiale. Așa este legea în acest moment.

Dacă Parlamentul decide altceva și modifică legislație în alt sens, se pot face și alte scenarii.

Părerea mea este că e o discuție prematură. Din punctul meu de vedere, nu ca premier, în primul rând ca președinte al PSD, cele mai importante alegeri sunt cele europarlamentare. Vor fi un barometru și vor arăta dacă această coaliție are viitor și după anul 2024. După aceea cred că ne putem așeza la masă și discuta toate lucrurile.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri