Ciolacu: Comisia Europeană vrea ca negocierile pe PNRR să se încheie la sfârșitul lui octombrie

Data publicării:
pnrr imagine
Sursă foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Comisia Europeană doreşte să închidă negocierile în ceea ce priveşte PNRR până la sfârşitul lunii octombrie, a afirmat, vineri, la Bruxelles, premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că este normal că România vrea să depună „întreg pachetul” - negocierea PNRR, cererea de plată numărul 3 şi REPower EU. 

Ciolacu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că, în ceea ce priveşte modificarea PNRR, ţara noastră urmează să depună propunerile după ce va mai avea, săptămâna viitoare, o discuţie în comisia tehnică. 

„Cu cât depunem mai repede, cu atât se ia în analiză cererea de plată numărul 3”, a adăugat premierul, care a spus că sunt foarte multe state care n-au depus nici cererea de plată numărul 2, iar România este una dintre ţările care au cele mai multe reforme trecute în PNRR. 

„Noi nu avem modificări de reforme, ca să fim îngrădiţi de un termen. În schimb, până la sfârşitul lunii octombrie, Comisia doreşte să închidă negocierile în ceea ce priveşte PNRR şi normal că şi noi dorim să depunem întreg pachetul: negocierea PNRR-ului, cererea de plată numărul 3, cât şi REPowerEU”, a transmis Marcel Ciolacu, conform Agerpres. 

Întrebat dacă România va depune la sfârşitul lui octombrie cererea de plată numărul 3, Ciolacu a spus: „Sunt ferm convins că vom depune mult mai devreme toată această renegociere”. 

„În termenul util (va fi depusă cererea de plată 3 - n.r.), odată cu aprobarea renegocierii PNRR. Nu se deblochează cererea de plată, noi la cererea de plată numărul 3 mai avem o singură reformă de îndeplinit, respectiv pensiile speciale. Sunt ferm convins, în maxim o săptămână, se vor termina şi aceste negocieri”, a explicat prim-ministrul.

Cererea de plată numărul II din PNRR a primit aviz pozitiv din partea Comitetului Economic şi Financiar (EFC), acesta fiind ultimul pas necesar pentru plata celor 2,7 miliarde euro, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri