Video Ciolacu îi liniștește pe pensionarii speciali: Îmi asum în totalitate asta

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu face declarații.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că regulile privind pensiile speciale pentru magistrați, militari, polițiști, jandarmi nu vor fi schimbate "peste noapte" printr-o ordonanță de urgență.  

"Nu va exista o ordonanță de urgență dată peste noapte în ce privește pensiile speciale sau modificări speciale la armată, Jandarmerie sau magistrați.

Nimeni nu își va permite să dea peste noapte o astfel de ordonanță.

Obligativitatea guvernului prin jalon PNRR este să vină în Guvern cu un proiect avizat de toți miniștrii și care apoi va intra în dezbatere la Parlament.

Îmi asum în totalitate cele declarate, că nu va exista peste noapte o Ordonanță de urgență astfel încât magistrați, militari, polițiști, jandarmi să se trezească cu regulile jocului schimbate de către politicieni fără să fie o dezbatere și o claritate a legii", a declarat Marcel Ciolacu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat luni, la Interviurile Digi24.ro, că pensiile speciale trebuie reglementate astfel încât pensia să nu fie mai mare decât salariul, iar pensionările la 40 de ani să fie eliminate, cu unele excepții. 

În urmă cu o săptămână, Nicolae Ciucă le-a transmis militarilor și magistrațiilor că pensiile lor nu vor fi modificate.  

Premierul a ținut să sublinieze, miercuri, într-o conferință de presă că Banca Mondială propune Guvernului să păstreze pensiile militare în forma actuală şi că doreşte să reitereze acest mesaj, deoarece "zvonurile" au produs "o serie întreagă de atitudini şi decizii" care nu sunt potrivite cu realitatea. Premierul a luat în discuție, în acest context și pensiile magistraților. În ultimele zile,  zeci de magistrați au depus cereri de pensionare, în contextul discuțiilor privind pensiile speciale.  Lista de 63 de magistrați care au solicitat să se pensioneze este deschisă de Gabriela Baltag, membru al CSM, urmată de patru judecători de la Instanţa Supremă.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri