Exclusiv Ciolacu, despre interdicția lui Simion de a intra în R. Moldova și Ucraina: Am văzut documentele secrete, sunt decizii întemeiate

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu in studioul digi24
Marcel Ciolacu a vorbit duminică seara, la Digi24, despre interdicția lui George Simion de a intra în Republica Moldova și Ucraina.

Marcel Ciolacu a vorbit duminică seara, la Digi24, despre interdicția lui George Simion de a intra în Republica Moldova și Ucraina. Premierul a spus că a primit documentele care au stat la baza deciziilor luate de cele două țări. „Este o decizie administrativă întemeiată” a subliniat Ciolacu. „Documentele au un regim secret, nu pot să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Doar statul căruia îi aparțin le poate face publice”, a adăugat Ciolacu.

Liliana Ruse, jurnalist Digi24: Ați anunțat că veți cere oficial Moldovei și Ucrainei să spună de ce are George Simion interdicție în a intra în cele două țări. Ați avut discuțiile acestea?

Marcel Ciolacu, premierul României, președintele PSD: Am avut acele discuții, mi-au venit documentele, documentele au un regim secret. Am văzut deciziile, atât a Republicii Moldova, cât și a Ucrainei, de a-și menține interdicția în ceea ce-l privește pe domnul George Simion de a intra în R. Moldova și în Ucraina.

Cred că este un semnal suficient de puternic, un om politic să aibă interzis în acest moment de a intra în două țări vecine.

Liliana Ruse: Ce ne spune acest semnal, care este interpretarea dumneavoastră?

Marcel Ciolacu: Nu îmi cereți să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Este o decizie administrativă întemeiată. Ține inclusiv de unirea României cu Republica Moldova, și bănuiesc că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina.

Citiți și:
Simion, despre interdicţia de a intra în R. Moldova: Nimic nu s-a schimbat peste Prut. Chișinăul mimează iubirea față de România

Liliana Ruse: Deci este mai mult decât povestea unirii. Nu ar fi normal ca alegătorii din România să cunoască tot ce-i de cunoscut despre George Simion, dacă e ceva de cunoscut?

Marcel Ciolacu: Sunt niște documente care nu aparțin statului român. Doar statul căruia îi aparțin le poate face publice.

Liliana Ruse: Și cu asta, pentru dumneavoastră ca prim-ministru, ca președinte de partid, subiectul George Simion este închis în această chestiune...

Marcel Ciolacu: Din punctul meu de vedere, și al PSD, este exclusă o eventuală alianță, coaliție și orice fel de angajament comun cu partidul AUR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri