Ciolacu spune că a aflat de la Recean motivul interdicției pentru Simion în R. Moldova. „Am cerut în scris și aștept”

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Profimedia

Premierul Marcel Ciolacu spune că a vorbit cu omologul său de la Chișinău, Dorin Recean, despre prelungirea interdicției de a intra pe teritoriul Republicii Moldova a președintelui AUR, George Simion. El adaugă că atât în România, cât și în Republica Moldova, „trăiesc români”.

Declarația vine după ce Recean a spus că Simion „face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”, acesta fiind motivul pentru care instituțiile de la Chișinău au decis să-i prelungească interdicția de intrare în țară. Recean a adăugat că i-a comunicat acest lucru și lui Ciolacu.

Întrebat despre acest subiect, premierul român a răspuns: „Am cerut în scris și aștept. Cu dl Recean am vorbit și ieri, vorbim foarte des”.

„Sunt două state, România și Republica Moldova, unde trăiesc români. La fel ca în România, trăiesc români și în Republica Moldova”, a spus el.

La începutul acestei luni, Simion a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani. El fusese expulzat pe 1 octombrie 2018 din țară, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

Un fost ministru al Apărării din Republica Moldova l-a acuzat pe George Simion de legături cu Serviciul Secret rus. Acesta ar fi fost și motivul pentru care liderul AUR a fost expulzat din țara vecină, susține Anatol Șalaru. După ce George Simion ar fi fost monitorizat câțiva ani la rând, s-ar fi aflat de mai multe întâlniri clandestine pe care le-ar fi avut cu oamenii din serviciile rusești. AUR a neagat toate acuzațiile la adresa lui Simion.

Pe de altă parte, șeful AUR susține că el vrea, de fapt, unirea celor două țări.

„Vă daţi seama că noi avem un plan de unire. Adică nu ne dorim să mai existe Preşedinţie, Guvern, Parlament acolo, la Chişinău, ci vrem să avem o singură ţară, cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei - Stalin şi Hitler - să ne despartă. Cu siguranţă în ochii guvernanţilor din Republica Moldova asta e echivalent cu o destabilizare, dar ăsta sunt eu de mic, aşa m-au învătat bunicii că e corect”, a spus Simion.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri