Ciolacu, despre primarii PNL racolați de PSD: „Mi-aş dori să nu se mai întâmple”

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu, mirat pe holurile Guvernului
Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, în legătură cu anunţul că mai mulţi primari şi viceprimari PNL vor candida din partea PSD la Timiş, că astfel de lucruri se întâmplă în ani electorali, acolo unde primarii nu se mai înţeleg cu preşedintele de organizaţie. El spune că şi-ar dori să nu mai întâmple astfel de situaţii, deoarece vor aduce tensiuni în coaliţie.

Marcel Ciolacu a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Covasna, despre primarii şi viceprimarii PNL din Timiş care vor candida din partea PSD şi dacă acest lucru nu duce la tensiuni în coaliţie.

„O să stăm de vorbă în coaliţie în următoarea săptămână să vedem exact ce se întâmplă. Să ştiţi că astfel de lucruri s-au întâmplat întotdeauna în anii electorali. Şi nu e un fenomen inventat nici de PNL, nici de PSD, dar el se întâmplă acolo unde primarii nu se mai înţeleg, de obicei, cu preşedintele de organizaţie. Nu vorbim aici de o mutare din opoziţie la guvernare, cum eram obişnuiţi. S-a întâmplat ca şi primari PSD să plece la PNL. Cu adevărat mi-aş dori să nu se mai întâmple astfel de lucruri fiindcă am intrat într-o cu totul altă logică, am intrat într-o logică de alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare şi cred că astfel de lucruri vor aduce tensiuni în interiorul coaliţiei. Dar sunt ferm convins că împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă şi cu preşedintele Simonis de la Timiş vom sta de vorbă şi vom vedea exact ce s-a întâmplat şi despre ce este vorba”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a anunţat că mai mulţi primari şi viceprimari din judeţul Timiş, majoritatea din PNL, vor candida la alegerile locale sub sigla PSD.

„Vreau să fac un nou anunț. Fără foarte multe discuții suplimentare, am bucuria și onoarea să îi am alături de mine pe acești primari și viceprimari din localități din Timiș, care s-au dedicat comunităților care i-au ales”, a spus președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, citat de presa locală.

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a afirmat că aceste „permutări în stil golănesc” vor fi sancţionate la alegerile locale şi a subliniat că orice plecare din PNL este o pierdere.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri