Cum a racolat PSD într-o singură zi zeci de primari de la PNL și USR, înainte de alegerile locale: „Bă, Imala, de ce ai nevoie?”

Data publicării:
Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, la pupitrul Camerei Deputaților alături de Nicolae Ciucă, președintele PNL, în timp ce liderul PSD, Marcel Ciolacu susține un discurs în plen.
Alfred Simonis (stânga), liderul PSD Timiș, lângă Nicolae Ciucă și în spatele lui Marcel Ciolacu: „Sunt 19-20 de primari și viceprimari, majoritatea PNL, care vor candida in 2024 din partea PSD”. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Zeci de primari și viceprimari din PNL, USR și PMP din județul Timiș au anunțat sâmbătă că își părăsesc partidele și că vor candida la alegerile locale sub sigla PSD, informează Opinia Timișoarei

„Vreau să fac un nou anunț. Fără foarte multe discuții suplimentare, am bucuria și onoarea să îi am alături de mine pe acești primari și viceprimari din localități din Timiș, care s-au dedicat comunităților care i-au ales”, a spus președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, citat de presa locală.

Am bucuria să-i am alături de mine pe primarul din Liebling, Ion Munteanu. Îl avem pe primarul din Tomești, o voce marcantă din PNL Timiș. Atunci când am avut discuții cu el mi-a spus ca mă va critica atunci când gresesc. Este primărița comunei Foeni. Primarul comunei Uivar, Bogdan Săvulescu. Mai este cu noi primarul comunei Varias, Nicu Birău

Liderul PSD Timiș i-a mai numit pe viceprimarii „Petru Manuel Cârlan, de la Jamu Maru”, pe „Iosif Minich de la Sănănădrei”, „Cristian Cerba de la Gottlob” și mulți alții.

Fosta primăriță USR de la Foeni: „Trei ani și jumătate, singura mea familie a fost doar la PSD”

„Sunt 19-20 de primari și viceprimari, majoritatea PNL, care vor candida in 2024 din partea PSD”, a spus Simonis.

Fostul primar liberal de Liebling, Gheorghe Munteanu a explicat de ce a ales PSD.

„Am făcut parte 20 de ani din PNL. Nu doresc să critic niciun coleg din partid. Mă retrag din PNL și candidez de la PSD. De ce? Punctez – de câte ori am mai cerut câte una alta, că nemulțumirile duc la altă treabă, ușa mi-a fost deschisă la PSD. De exemplu, la domnul Freddy Simonis. De câte ori m-a intâlnit la Bucureși mi-a spus, <Bă, Imala, de ce ai nevoie?>. Un om de bună credință, acum un tânăr care vrea să facă ceva pentru țara asta, pentru Timișul nostru, și consider că merită să susțin acest partid”, a spus Gheorghe Munteanu.

„Voi candida din partea PSD. De ce? Pentru că trei ani și jumatate de mandat, singura mea familie a fost doar PSD. Foeniul nu este o comună mare, dar a fost uitată de lume. Datoritî domnului președinte Simonis, am reușit să obțin multe fonduri, să fac multe proiecte și pentru asta sunt aici, să candidez din partea PSD”, a spus primarul USR din Foeni, Saveta Moldovan.

Bono, cel mai performant primar din Timiș

Alfred Simonis l-a lăudat și pe Bono Cucalan, primarul PNL din Dudeștii Vechi, în prezent trecut laPSD.

„Bono e unul dintre cei mai performanți primari ai județului Timiș. Dacă ați avut ocazia să mergeți în comuna Dudeștii Vechi, ați văzut acolo o stație de epurare ultramodernă, o infrastructură școlară cum cred că n-are nici municipiul Timișoara. Localitatea arată impecabil, e un om care a lucrat extrem de mult. E un om care a performat în mediul privat, a locuit in Statele Unite o perioadă de timp, a performat și în administrație și cu siguranță vom avea nevoie de el”, a spus liderul PSD Timiș, Alfred Simonis.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri