Ciolacu: Doamna Firea instituțional nu a greșit cu absolut nimic. Să avem grijă de oamenii care apar pe lângă persoanele publice

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - BILANT PSD - 26 MAI 2022
Marcel Ciolacu (centru) și Gabriela Firea (stânga). Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința Consiliului Politic Național al PSD, că conducerea partidului a votat suspendarea „pe o perioadă limitată” a Gabrielei Firea din funcțiile pe care le deține la vârful formațiunii politice, după ce aceasta anunțase că se autosuspendă, în contextul scandalului „azilelor groazei”. Astfel, la conducerea organizației de București, secretarul general Paul Stănescu va ocupa, interimar, funcția de conducere. Premierul spune că, instituțional, fostul ministru al Familiei Gabriela Firea „nu a greșit cu absolut nimic”.

„Nu există autosuspendare în statut. De aceea s-a supus la vot suspendarea pe o perioadă limitată de timp și numirea domnului Paul Stănescu în funcția de președinte interimar a organizației București. 

Doamna Firea, din punctul meu de vedere ca și prim-ministru, nu a greșit cu absolut nimic instituțional. Doamna Firea nu a avut nicio atribuție în ceea ce privește centrele pentru persoane cu dizabilități. Presupun că demisia domniei sale a venit în urma anumitor dezvăluiri de către presă. 

La fel cum am spus și în Consiliul Politic Național, să fie un lucru pe care să-l învățăm fiecare dintre noi - să avem grijă de oamenii care apar pe lângă persoanele publice, cei care ne fotografiază, ne filmează, sunt binevoitori, ca pe urmă să folosească aceste conjuncturi, în care câteodată nu sunt invitați, ca să-și vadă anumite scopuri economice. Este un cost mare dar cred că cu toții, și eu și colegii mei, trebuie să avem foarte mare grijă cu cei care apar din când în când în anturaj”, a afirmat Marcel Ciolacu la ieșirea din sediul social-democraților.

Șeful PSD a precizat că Gabriela Firea este suspendată „până în momentul în care se lămuresc toate lucrurile”. Totodată, Ciolacu a spus că ea este suspendată și din funcția de prim-vicepreședinte.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a întrunit, luni, într-o şedinţă online în care a validat noile propuneri pentru ministerele Muncii și Familiei, după ce săptămâna trecută Marius Budăi și Gabriela Firea au demisionat. Simona Bucura-Oprescu a fost propusă pentru ministerul Muncii, iar la ministerul Familiei, PSD a propus-o pe Natalia Intotero. De asemenea, conducerea PSD a luat act de suspendarea Gabrielei Firea din funcția de prim-vicepreședinte și de președinte al PSD București.

Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României şi că pleacă pentru moment şi din din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti, din care se suspendă o perioadă limitată.

Ea a afirmat că este complet nevinovată, dar că pleacă pentru ca premierul să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români. Firea a arătat că scopul nu era doar să plece din Guvern, ci obiectivul demolatorilor săi din multe direcţii este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, după ce Gabriela Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei, că îi e foarte clar că în calitate de ministru aceasta nu are nicio legătură directă cu ”azilele groazei” şi că apreciază gestul său voluntar. Ciolacu aşteaptă ca şi primarii, şefii de CJ, şefi din poliţie, directori de instituţii politice locale care au legătură cu acest caz să facă un pas în spate.

Citește și Pandele spune că nu îl cunoaște pe Godei, patronul „azilelor groazei”: Am aflat că bunicul meu i-a cununat pe bunicii lui

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri