Cum explică Firea angajarea lui Godei, patronul „azilelor groazei”: Pe unde a venit Ligia cu mine, a venit și el, ca om bun la toate

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA DE GUVERN - 24 MAI 2023
Gabriela Firea a demisionat, vineri, din Guvern. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a demisionat vineri din Guvern după scandalul „azilelor groazei”. Aceasta și-a anunțat și suspendarea din funcțiile deținute în PSD. Firea susține, într-un mesaj publicat pe Facebook, că plătește „pentru vina de a fi avut încredere în oameni” și explică cum a ajuns să lucreze pentru ea, „ca șofer, ca om bun la toate”, Ștefan Godei, patronul azilelor.

„Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni! Prietena și colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecțiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plătește, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău.

Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, și pe alți colegi. Ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar NU a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli! Cu atât mai puțin eu, NU am avut niciun fel de legături și nu aș fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!!
Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar”, scrie Gabriela Firea.

În mesajul publicat după demisie, Firea mai spune că „am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală.”

Gabriela Firea acuză că s-a încercat scoaterea ei din cursa electorală pentru Primăria Capitalei.

Joi, Digi24 a publicat un document care arată că Ștefan Godei, patronul azilului din Ilfov, este omul de casă al familiei Firea -Pandele încă din 2014 și a fost angajat în toate instituțiile la care Firea a lucrat până a ajuns ministru. Ultimul loc de muncă al lui Godei a fost la Senat, unde a lucrat ca șofer până în februarie anul acesta, când au apărut public anchetele jurnalistice din azilele ororilor.

Citește și Ce făcea patronul de la „azilele groazei” cu banii câștigați pe seama bătrânilor: Îi cheltuia pe droguri, prostituate și lăutari

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri