Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero au fost votate de PSD pentru ministerul Muncii și cel al Familiei

Data actualizării: Data publicării:
colaj bucura intotero inquam
Simona Bucura Oprescu este propusă pentru ministerul Muncii, în timp ce Natalia Intotero a fost propusă de PSD la Ministerul Familiei. Foto: Colaj INQUAM Photos

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a întrunit, luni, într-o şedinţă online în care a validat noile propuneri pentru ministerele Muncii și Familiei, după ce săptămâna trecută Marius Budăi și Gabriela Firea au demisionat. Simona Bucura-Oprescu a fost propusă pentru ministerul Muncii, iar la ministerul Familiei, PSD a propus-o pe Natalia Intotero. De asemenea, conducerea PSD a luat act de suspendarea Gabrielei Firea din funcția de prim-vicepreședinte și de președinte al PSD București. Organizația București a fost preluată interimar până la alegeri de secretarul general al partidului, Paul Stănescu.

Cele două ministere, Muncă și Familie, au rămas fără conducere după ce Gabriela Firea şi Marius Budăi au demisionat, în contexul scandalului privind „azilele groazei”. 

„Sunt două doamne cu experiență, atât cu activitate politică, cât și în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu despre noile propuneri, la finalul ședinței CPN.

Natalia Intotero, preşedinta Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, va prelua Ministerul Familiei. Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta.

La Ministerul Muncii, deputata Simona Bucura-Oprescu îl va înlocui pe Marius Budăi.

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

Conducerea PSD a luat act de suspendarea Gabrielei Firea din funcția de prim-vicepreședinte și de președinte al PSD București. Organizația București a fost preluată interimar până la alegeri de secretarul general al partidului, Paul Stănescu.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat joi demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. Acesta şi-a depus demisia la Cancelaria premierului. Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe a Executivului. ”Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a spus premierul, el arătând că este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză şi în orice democraţie consolidată a Europei.

Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României şi că pleacă pentru moment şi din din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti, din care se suspendă o perioadă limitată.

Ea a afirmat că este complet nevinovată, dar că pleacă pentru ca premierul să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români. Firea a arătat că scopul nu era doar să plece din Guvern, ci obiectivul demolatorilor săi din multe direcţii este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, după ce Gabriela Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei, că îi e foarte clar că în calitate de ministru aceasta nu are nicio legătură directă cu ”azilele groazei” şi că apreciază gestul său voluntar. Ciolacu aşteaptă ca şi primarii, şefii de CJ, şefi din poliţie, directori de instituţii politice locale care au legătură cu acest caz să facă un pas în spate.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri