Video Ciolacu, la aniversarea unirii Basarabiei cu România: „Comunitatea noastră de limbă, cultură şi istorie nu poate fi ştearsă”

Data publicării:
marcel ciolacu
Foto: Marcel Ciolacu / Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, că ţara noastră se numără printre susţinătorii fermi ai viitorului european al Republicii Moldova, aşa cum cetăţenii săi îşi doresc. „Comunitatea noastră de limbă, cultură şi istorie nu poate fi ștearsă, chiar dacă istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”, a spus premierul, în cadrul forumului Moldova - România Capital Bridges 2024. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Este o sărbătoare de suflet a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, Ziua Unirii Basarabiei cu România, în care marcăm actul istoric de la 27 martie 1918, prin care se împlinea voinţa românilor basarabeni de a reveni la patria mamă după un veac de ocupaţie ţaristă. Comunitatea noastră de limbă, cultură şi istorie nu poate fi ştearsă, chiar dacă istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite. Mai mult, vedem acum cum fraţii noştri de peste Prut aspiră la valorile lumii democratice din care România a ales deja să facă parte. Aspiraţiile lor au început să prindă contur odată cu decizia liderilor Uniunii Europene de a lansa negocierile de aderare cu Republica Moldova”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a reiterat că România se numără printre susţinătorii fermi ai viitorului european al Republicii Moldova, aşa cum cetăţenii săi îşi doresc.

„Pe lângă proiectele de cooperare bilaterală în materie de interconexiuni energetice transfrontaliere şi asistenţa financiară, unde România se implică activ pentru dezvoltarea Republicii Moldova, suntem bucuroşi să împărtăşim pe parcursul procesului de aderare din propria noastră expertiză în materie de integrare europeană. Vă aşteptăm cât mai curând posibil în spaţiul valorilor democratice europene!”, a mai afirmat Ciolacu.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri