Ciolacu spune că are numele viitorului premier dar îl ține la secret. Firea vorbește deja de un guvern în care Ciolacu numește miniștri

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu vorbeste cu gabriela firea
Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara, într-o conferință de presă, că partidul a stabilit deja numele viitorului premier al PSD, dar nu îl spune. În aceeași conferință de presă, Gabriela Firea a vorbit despre un guvern PSD, după moțiunea de cenzură, și a spus că Ciolacu i-a promis că va numi „un om capabil” la ministerul Transporturilor.

„Mâine, PSD va depune moţiunea de cenzură la Parlament şi în cursul săptămânii vitoare va avea loc şi citirea moţiunii urmând să programăm votul”, a declarat Ciolacu.

Președintele interimar al PSD a spus, din nou, că PSD are suficiente voturi pentru a demite Guvernul. Întrebat despre propunerea cu care partidul va merge la Cotroceni, Ciolacu a declarat că deja PSD a stabilit numele pe care îl va propune președintelui.

„PSD e inițiatorul moțiunii și categoric va veni și cu un nume de prim-ministru. Avem chiar o decizie în ceea ce privește un nume de prim-ministru.”, a spus Ciolacu, care a refuzat să spună despre cine este vorba.

Acesta a menționat însă că președintele are atribuția de a desemna premierul.

„Atribuția constituțională, după ce moțiunea va trece, e a președintelui României. Președintele desemnează o persoană pentru a face viitorul Guvern. Să treacă moțiunea și vom vedea”, a spus președintele interimar al PSD.

Klaus Iohannis a declarat recent că nu vom avea „cu certitudine” un guvern PSD. Conform informațiilor Digi24.ro, președintele nu ia în calcul nici măcar varianta ca PSD să intre într-un guvern de uniune națională.

Citește și Surse: Moțiunea de cenzură a PSD trece. Ce se va întâmpla cu Ludovic Orban?

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în aceeași conferință de presă alături de Marcel Ciolacu, că președintele PSD ar fi promis că va pune la Ministerul Transporturilor un om capabil, care să se ocupe și de problemele bucureștenilor.

„Ne-ați promis că din respect pentru bucureșteni veți numi în fruntea ministerului Transporturilor un om capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte”, a declarat Gabriela Firea.

Social democrații nu au stabilit încă momentul în care moțiunea va fi dezbătută și votată în Parlament. Posibil ca dezbaterea moțiunii să aibă loc joi, însă votul poate fi împins spre finalul lunii august sau începutul lunii septembrie. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri