Ciolacu vrea să bage și bisericile, metroul și serviciile publice în ordonanța plafonării prețului la energie

Data actualizării: Data publicării:
marcel-ciolacu-scaled-inquam-george-calin-1536x1024
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi că serviciile publice, bisericile şi Metrorex trebuie să beneficieze de plafonarea şi compensarea preţurilor la energie și că va propune, în Parlament, amendarea ordonanţei aprobată zilele trecute de Guvern.

„Sunt ferm convins că vom face amendamente şi discuţii în coaliţie. Instituţiile de cult nu au fost prinse, bisericile, ceea ce este o eroare. Sunt ferm convins că atât colegii mei, cât şi colegii din coaliţie vom completa ordonanţa. Serviciile publice - iarăşi a fost o scăpare majoră. Ar duce la o creştere a preţurilor în progresie la preţul apei pentru că majoritatea apei vine prin pompare. Trebuie să vedem impactul la Ministerul Finanţelor. Indiferent cât de mult ar trebui să suporte bugetul, nu putem lăsa la o escaladare a preţurilor la serviciile publice. Este şi Metrorex care primeşte o subvenţie de la statul român, prin Ministerul Transporturilor, adică ne furăm singuri căciula. Creşte subvenţia, mai bine intervii tu stat şi vezi cum faci cu preţul la energie”, a declarat Marcel Ciolacu marți, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a dat şi exemplul serviciilor publice de transport cu troleibuze şi tramvaie care trebuie să beneficieze de prevederile ordonanţei şi a subliniat că amendarea acesteia reprezintă o prioritate a actualei sesiuni parlamentare.

Ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor din energie a fost adoptată de Guvern, măsurile fiind prelungite până pe 31 august 2023. Potrivit variantei finale a OUG, plafonul până la care guvernul acordă compensări pentru energia electrică scade de la 300 kWh/lună, la 255 kWh.

Citește și: Marcel Ciolacu, atac la Rareș Bogdan în scandalul ANRE: „Suntem oameni responsabili şi serioşi sau vorbim ca să vorbim?” 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri