Cioloș, despre TVR: Nu putem petici sacul spart doar pentru că trebuie mers la recolta de voturi

Data publicării:
dacian ciolos gov-4

„Cine spune lucrurilor pe nume nu se scuză, și nici nu acuză. A venit însă vremea să fim sinceri cu noi înșine și să nu tot cerem cuiva să ascundă gunoiul sub preș doar pentru că se vede urât și miroase urât în plină campanie electorală. (...) Nu mai putem petici sacul spart doar pentru că trebuie de urgență de mers la recolta de... voturi”, a scris Dacian Cioloș, duminică, într-un răspuns la un comentariu al unui bărbat care spune printre altele că „glumele proaste ale acestui guvern continuă” și că „cine se scuză se acuză”.

Comentariul persoanei respective apare la un mesaj publicat pe 22 aprilie de Dacian Cioloș, în care premierul făcea referire la un comunicat al Guvernului în care pot fi găsite clarificări legate de problema datoriilor TVR în contextul participării la concursul Eurovision. În comunicatul respectiv, Guvernul spunea că a constatat „cu regret” că în spațiul public sunt lansate o serie de acuzații „nefondate” în legătură cu implicarea sau lipsa de implicare în gestionarea situației TVR, Executivul precizând totodată că problema datoriilor televiziunii publice este veche de aproape 10 ani.

Într-un răspuns la un alt comentariu, premierul spune că „TVR are o grămadă de datorii acumulate în timp, nu doar cele la Eurovision”. „Are datorii inclusiv la salariați care au dat în judecată TVR pentru salarii. În condițiile juridice actuale ale TVR nu e deloc sigur că dacă guvernul dă bani (și pentru asta trebuie să-i ia de undeva, din altă parte) aceștia se duc pentru plata datoriilor la Eurovision și nu pe alte datorii”.

Totodată, prim-ministrul afirmă că a cerut Parlamentului schimbarea legislației pentru a putea fi aplicate măsuri de redresare a TVR. „Am informat (...) Parlamentul și am cerut să schimbe legislația pentru a putea aplica măsuri de redresare. Am cerut totodată să numească de urgență o nouă conducere pentru a avea un partener de discuție și decizie. TVR e în subordinea Parlamentului”, mai scrie Cioloș, într-un alt răspuns la un comentariu pe pagina sa de Facebook.

European Broadcasting Union a anunțat, pe 22 aprilie, că i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru ca urmare a neplății unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni, ceea ce a dus la excluderea României de la concursul Eurovision.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri