Sari la conținut

Circ în Parlament. Mai mulţi deputaţi se joacă de-a intratul în greva foamei

UPDATE: Deputaţii Mircea Dolha şi Mircea Lubanovici au ezitări în a începe acest demers, afirmând "POATE intrăm şi noi în grevă săptămâna viitoare, dacă nu se rezolvă situaţia".


Practic, toţi colegii lui Aurelian Mihai din comisia pentru românii de pretutindeni au anunţat că vor intra în greva foamei în semn de solidaritate cu acesta.

Gestul este unul fără precedent în Parlament.

Ei cer taxe consulare mai mici pentru românii din străinătate, despre care spun că sunt ignoraţi de statul român. Totodată, ei reclamă că românii din străinătate trebuie să dea foarte mulţi bani pentru diverse documente pe care trebuie să şi le procure de la ambasade.

Un deputat anunţă că intră în greva foamei

Pe de altă parte, ei susţin că au fost ignoraţi nu doar de MAE şi de Guvern, ci şi de conducerea Camerei Deputaţilor, prin faptul că - spun ei - preşedintele acestei camere parlamentare nu a făcut „nici măcar un minim gest de decenţă” pentru a se interesa de soarta colegului lor sau de a pune pe ordinea de zi solicitarea lui Aurelian Mihai de a fi luate în serior problemele românilor din străinătate.

Starea lui Aurelian Mihai s-a înrăutăţit, el urmând să fie dus la Spitalul Universitar.

Aurelian Mihai, parlamentar pentru diaspora, a intrat în greva foamei în urmă cu opt zile. El este nemulţumit de faptul că Guvernul nu se implică pentru rezolvarea problemelor pe care le au românii din străinătate. Deputatul acuză executivul că nu e preocupat de lipsa de personal consular şi că nu face nimic pentru a asigura revenirea în ţară a celor care şi-au pierdut locurile de muncă.

Pe aceeași temă