Cîțu îi răspunde lui Chichirău: Cum să ne acuzi că facem blat cu PSD pentru anticipate când ești partenerul nostru și vrei anticipate?

Data actualizării: Data publicării:
ministrul Finanțelor Florin Citu
Florin Citu: Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul demis al Finanțelor, Florin Cîțu, s-a declarat surprins de criticile venite din partea USR la adresa liberalilor. El i-a răspuns deputatei USR Cosette Chichirău care a acuzat PNL de blat cu PSD și faptul că liberalii au sacrificat alegerile în două tururi pentru anticipate.

„Acest guvern a căzut pentru că și-a asumat alegerile în două tururi. Ăsta a fost motivul pentru care s-a pus moțiunea de cenzură. Să ne acuzi pe noi că nu vrem alegeri în două tururi este ceva bizar în acest context. Nu avem cum să avem blat cu PSD. Nu cred că există dușman mai mare al PSD în România ca PNL. Suntem singurul partid care și-a asumat guvernarea în 2019”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

„Cu orice risc ne-am asumat guvernarea, ne-am asumat legea bugetului, ne-am asumat alegerea primarilor în două tururi. PNL și-a asumat aceste lucruri și ne asumăm că mergem și la anticipate. Cum să ne acuzi pe noi că facem blat cu PSD pentru anticipate când ești partenerul nostru și vrei anticipate? Aici pare ceva bizar, dar cred că trebuie să se clarifice în USR și nu la noi, a mai spus Cîțu.

Declarațiile lui vin după ce Cosette Chichirău a vorbit, la audierile din comisii ale miniștrilor propuși de Ludovic Orban, despre un blat între PNL și PSD.

„Ați tocat PSD că face promisiuni electorale, dar mi se pare că ați implementat aceeași tactică. Vă e frică să implementați soluții bune pentru România pentru că pierdeți voturi. Noi aici votăm un blat politic. Ați sacrificat alegerile în două tururi pentru anticipate. Când veți face un blat pentru autostradă în Moldova, când veți face blat pentru digitalizarea administrației, când veți face un blat pentru spitale?”, a spus Chichirău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri