Ciucă a convocat Senatul în sesiune extraordinară pentru votarea ordonanțelor date de guvern după proteste

Data publicării:
ciuca si ciolacu in senat
Senatul va dezbate ordonanțele date de guvernul Marcel Ciolacu, după negocierile cu fermierii și transportatorii. Foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a convocat Senatul în sesiune extraordinară, luni, 22 ianuarie, pentru declanșarea procedurii legislative de aprobare a ordonanțelor de urgență adoptate de Guvern pe 17 ianuarie, în vacanţa parlamentară, referitoare la marcajul fiscal comun pentru motorină şi kerosen şi echivalări de permise pentru circulaţia pe drumurile publice, au declarat surse politice pentru Digi 24.

După ședința Biroului Permanent al Senatului, proiectele vor intra în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Senatului, prim for sesizat în aceste cazuri. Cele două ordonanțe fac parte din revendicările protestatarilor.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat aprobarea, în ședința de guvern de joi, a unui set de măsuri negociat de transportatori cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Agriculturii.

Decizia a fost luată după consultările avute de Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Confederațiilor din sectorul transporturilor cu privire la soluțiile pregătite de Guvern ca răspuns la revendicările formulate, a transmis Executivul într-un comunicat de presă.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat aprobarea unor măsuri care să rezolve problemele semnalate de protestatarii din transporturi și fermieri. „Guvernul este un partener corect de dialog. La nivelul ministerelor și instituțiilor publice am preluat și analizat solicitările transportatorilor, iar mâine (joi., n.r.), în ședința de Guvern vom aproba deja un set din măsurile convenite atât cu Ministerul Transporturilor, cât și cu Ministerul Agriculturii. Vom rămâne în continuare la masa discuțiilor pentru a rezolva toate problemele legitime semnalate”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri