Ciucă: Am mai luat încă o dată la mână toate caietele de buget, toate detaliile care, chiar dacă par minore, produc efecte

Data actualizării: Data publicării:
ciuca face declaratii
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. Foto: Profimedia

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a explicat, joi seară, de ce s-a întârziat cu aprobarea bugetului de către Guvern, menţionând că toate detaliile au mai fost odată revizuite cu ordionatorii de credite.

„Împreună cu toţi colegii mei, cu premierul, am mai luat încă odată la mână toate caietele de buget, toate detaliile care, chiar dacă par minore, produc efecte care sunt mai greu de controlat sau de rectificat. Atunci am prefecrat să mai zăbovim pe aceste cifre, să mai discutăm odată cu fiecare ordonator de credite în parte”, a declarat, joi seară, preşedintele PNL, la A7 TV.

Ciucă a explicat că în cursul zilei de vineri va avea loc şedinţa Birourilor Permanente Reunite, iar săptămâna viitoare va avea loc dezbaterea bugetului în Parlament.

„Este o bună practică să nu mai aşteptăm până în lunile februarie-martie să avem un buget trecut prin Parlament, iar anul bugetar să înceapă efectiv în aprilie sau mai”, a mai declarat Ciucă.

Şedinţa de Guvern în care se aprobă bugetul pentru anul 2024 a fost amânată mai mult de 9 ore.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri