Ciucă, despre declarațiile lui Iohannis privind plagiatul: Contează pentru fiecare dintre noi, dar de la acuzare la verdict e timp

Data publicării:
BUCURESTI - CONFERINTA - FEMEILE PARLAMENTARE DIN ROMANIA - 1 NO
Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, întrebat despre acuzațiile de plagiat la adresa sa și a ministrului de interne Lucian Bode, că trebuie „să se deruleze procesul în instanță”. „Există justiție în România, de la acuzare la verdict final este timp”, a declarat Ciucă.

„În acest moment au existat discuții prin care s-a explicat foarte clar care este poziția noastră. Există justiție în România, de la acuzare la verdict final este timp. Motiv pentru care lăsăm să se deruleze procesul în instanță și când vom avea o decizie finală ne vom pronunța”, spune președintele PNL.

Nicolae Ciucă a fost întrebat și despre declarațiile din trecut ale președintelui Klaus Iohannis, care spunea că „plagiatul reprezintă furt intelectual” și că „este inacceptabil ca, în fața unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”.

„Este o declarație a președintelui țării care contează pentru fiecare dintre noi, însă este vorba despre un proces care trebuie să se finalizeze”, a spus Nicolae Ciucă.

În ședințele care au avut loc duminică și luni, liberalii au discutat și despre acuzațiile de plagiat la adresa ministrului Bode, însă nu s-a pus problema unei demisii sau demiteri, au precizat surse politice. Lucian Bode le-a explicat colegilor că acuzațiile sunt de fapt atacuri politice la adresa partidului și coaliției.

Lucian Bode a anunțat pe 17 ianuarie că a depus o nouă plângere împotriva Hotărârii Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, care a constatat că lucrarea sa de doctorat este „profund viciată” de plagiat și de „citare defectuoasă și incorectă”. 

Citește și Bode și-a retras cartea bazată pe teza de doctorat dar reia acuzația că hotărârea de plagiat este „afectată de vicii de legalitate”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri