Ciucă, despre introducerea impozitului progresiv: Trebuie o dezbatere nu doar politică, ci și cu societatea civilă și mediul de afaceri

Data publicării:
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că trebuie să existe o dezbatere cu mediul de afaceri şi societatea civilă pe tema impozitului progresiv şi că nu ar trebui să fie o decizie politică.

„PNL, în momentul de faţă, nu susţine niciun fel de taxă pentru anul 2024, iar pe impozitul progresiv trebuie să existe o dezbatere nu doar la nivelul decizie politice, ci una împreună cu mediul de afaceri, cu societatea civilă, astfel încât să găsim o formulă care să aducă modificările la Codul Fiscal”, a declarat Nicolae Ciucă vineri, la Timișoara, potrivit News.ro.

Liderul PNL a adăugat că modificări la Codul Fiscal sunt prevăzute în PNRR.

„Modificări la Codul Fiscal sunt cuprinse în jaloanele din PNRR, pentru că el va produce efecte pe termen mediu şi lung. Nu vorbim de un cod fiscal care să fie modificat în fiecare an”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că în anul 2024 nu vor exista măriri de taxe şi impozite, dar va trebui ca mediul de afaceri, politicienii, coaliţia şi guvernul să decisă dacă se va menţine cota unică – însă să fie cu adevărat unică – sau se va trece la impozitare progresivă.

„Eu nu refuz niciuna dintre variante”, a transmis premierul.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri