Exclusiv Ciucă, întrebat dacă vrea să candideze la prezidențiale: „Trebuie să ducem mai departe slava strămoșească”

Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Fostul premier Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal, a evitat un răspuns direct la Digi24, întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale de la anul, spunând că nu dorința este importantă în luarea acestei decizii. El a amintit de performanța PNL de la precedentele alegeri prezidențiale și a comentat că „slava strămoșească” trebuie dusă mai departe.

„Aici nu depinde de ambiția niciunuia dintre noi sau de dorința vreunuia dintre noi. România trebuie să aibă conducătorul pe care îl merită și nu am luat niciodată în calcul dorința, pentru că atunci o transformi într-o ambiție personală și nu mai are niciun fel de efect”, a răspuns Nicolae Ciucă în emisiunea „La cină cu Ionela Năstase și Adi Hădean” de la Digi24.

Fostul premier a amintit de scorul cu care a câștiga Klaus Iohannis al doilea mandat de președinte și a dat de înțeles că acest lucru obligă PNL la o performanță bună.

„PNL a câștigat ultimele două alegeri prezidențiale, ultimul scor al PNL în 2019 a fost de 64%, ca atare, știți cum zicea Grigore Alexandrescu: Slava strămoșească pe urmași cinstește, degeaba urmașul cu ea se fălește. Trebuie să ducem mai departe slava strămoșească, fără să ne lăudăm cu ea. Să vedem cum o facem noi pe-a noastră”, a mai spus Ciucă.

PNL a ales vineri, la Sinaia, calea „prin noi înşine” în alegerile din 2024, respectiv să meargă pe listă proprie şi să nu facă o alianţă cu PSD pentru a merge pe liste comune în alegeri. Votul a fost dat în unanimitate în şedinţa conducerii partidului

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri