Ciucă: Limitarea plăților cash trebuie revizuită rapid. O variantă ar fi revenirea la plafonul de 10.000 de lei

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca
Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat că măsura plafonării plăților cash trebuie revizuită cât mai rapid. FOTO: INQUAM PHOTOS - Malina Norocea

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, luni, că măsura plafonării plăților cash trebuie revizuită cât mai rapid. El a spus că ori se revine la plafonul de 10.000 de lei, ori Guvernul va veni cu altă soluție.  

"Am transmis către bănci și transmit și acum mesajul – în România rata de intermediere e de 25%, raportul între depozite și împrumuturile pe care băncile le dau pentru investiții e de 70%, ca atare, în momentul de față băncile trebuie să sprijine economia, să capitalizeze sectorul de business ca să putem asigura dinamica economiei.

În aceste condiții, în care această măsură de plafonare a plăților cash, cu care nu am fost de acord de la început.... a fost măsura luată în coaliție, explicându-se la vremea aceea care sunt intențiile pentru care se adoptă, am discutat cu ministrul de Finanțe, am stabilit și în BPN, ca această măsură trebuie să fie revizuită cât mai curând.

Nu avem o rețea de bancomate echitabil și distribuite așa cum ar fi necesar pentru oamenii de afaceri, pentru ei timpul e o resursă prețioasă, și pentru noi ca cetățeni e la fel.

Nu a fost luată decizia unilateral, am discutat-o și cu toții am înțeles atunci că e o decizie asumată care practic contribuie la reducerea evaziunii fiscale, dar eu nu cred că cetățeanul de rând e cel care contribuie la evaziune.

Plafonul era la 10.000 lei, trebuie să vedem care e forma – ori să se revină la 10.000 lei, ori să se revină după consultare cu specialiștii", a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri seară, la Digi24, în cadrul emisiunii „LIVE”, prezentată de Alexandru Rotaru și Robert Kiss, că „nu a fost de acord cu limitarea plăților cash încă de la început”, adăugând că știa care este infrastructura de bancomate din țară. El a mai spus că măsura ar trebui să fie rediscutată. 

Premierul Marcel Ciolacu Ciolacu se întâlnește luni cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, potrivit unui anunț al executivului.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri