Ciucă: Sunt bani pentru pensii și salarii. Nimeni nu trebuie să aibă vreo temere

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă portret cu masca
Premierul Nicolae Ciucă Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

România are bani pentru plata pensiilor și salariilor, a spus noul premier Nicoae Ciucă, după ce guvernul său a primit votul Parlamentului. Declarația vine după ce fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a avertizat că din 26 noiembrie nu vor mai fi fonduri pentru pensii și alocații.

„Nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor. Sunt asigurate de asenenea fonduri pentru toate nevoile pe care le are Ministerul Sănătăţii. Acestea sunt elemente certe pe care le-am discutat cu ministrul Finanțelor și ministrul Sănătății”, a spus Nicolae Ciucă.

Banii vor fi alocați printr-o rectificare bugetară. Este vorba despre peste 2,7 miliarde de lei care au fost tăiați de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară, cu promisiunea că banii vor fi dați înapoi la a doua rectificare. Însă o nouă rectificare nu a putut fi făcută câtă vreme România nu a avut un guvern cu puteri depline, așa că banii nu au ajuns înapoi la Ministerul Muncii.

„În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine şi după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat și unde suntem cu resursele financiare”, a precizat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri