Claudiu Năsui îl acuză pe Ciolacu de faptul că a luat bani de la înzestrarea armatei pentru plata pensiilor speciale

Data publicării:
ciuca ciolacu arme
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, la o expoziție de armament din dotarea forțelor speciale ale armatei române. Foto: Digi24

Marcel Ciolacu a tăiat „masiv” din banii destinați înzestrării armatei române pentru a alimenta Fondul de Rezervă al guvernului, a acuzat marți deputatul USR Claudiu Năsui, care a adăugat că banii din respectivul fond au fost folosiți pentru plata pensiilor speciale.

„Anul trecut guvernul Ciolacu a făcut cheltuieli record din fondul de rezervă al guvernului. Dar totuși de unde s-a alimentat acest fond? Din tăieri din alte părți. Dar totuși care alte părți? Asta nu apare transparent. Așa că am întrebat ministerul finanțelor. Și iată răspunsul. Ca să alimenteze faimosul fond de rezervă, guvernul Ciolacu a tăiat masiv de la înzestrarea armatei. Din 10.7 mld de cheltuieli tăiate pentru a alimenta fondul de rezervă, Guvernul Ciolacu a tăiat 7.2 mld de la înzestrare!”, a spus Năsui într-o postare publicată pe rețelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Adică în timp ce avem un război la graniță și alte țări NATO se pregătesc serios de scenariul unui război, domnul Ciolacu a tăiat fix de la armament nou, rachete, avioane și ce ar mai fi nevoie să ne apărăm în caz de război”, a precizat deputatul USR.

Claudiu Năsui a adăugat că „pentru pensiile speciale domnul Ciolacu a avut bani”.

„ Acolo a dat bani prin fondul de rezervă. Nu cumva să piardă casta specialilor vreun privilegiu”, a adăugat Năsui.

În luna decembrie 2023, guvernul Ciolacu a aprobat suplimentarea, din Fondul de rezervă bugetară, a bugetelor mai multor ministere şi instituţii centrale: Ministerul Transporturilor, Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secretariatul General al Guvernului. Conform MApN, în anul 2023 pentru Apărare au fost cheltuiți în total peste 23 de miliarde de lei - echivalentul a circa 4,6 miliarde de euro.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri