Condiția pe care Ponta i-o pune lui Tăriceanu pentru a-l susține la prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
ponta&tariceanu

Victor Ponta, ex-premier PSD, actual lider al Pro România, a declarat miercuri, la Târgu-Jiu, referitor la alegerile prezidenţiale din acest an, că este dispus să lase la o parte orgoliile şi să susţină un candidat care se va desprinde de Liviu Dragnea, făcând referire la Călin Popescu-Tăriceanu. Corina Creţu și Gabriela Firea sunt considerate și ele opțiuni pentru prezidențiale.



„Noi ne-am propus - şi eu personal am şi experienţa şi capacitatea să o fac - şi am pornit deja asemenea discuţii, să facem un fel de pol al normalităţii, alternativ la aceste două variante, să identificăm, nu sunt aşa 100 de oameni, sunt vreo 4-5 candidaţi cu profil social-democrat, european, oameni bine văzuţi, (...) şi să construim o alternativă, un candidat, după alegerile pentru Parlamentul European, pe care să-l sprijinim toţi şi care, în primul rând, să-l scoată pe Dragnea din primul tur, că aţi văzut că are 5% în sondaje, însă are cea mai puternică maşinărie politică, PSD, şi are cei mai mulţi bani care au fost vreodată în România (...) şi în turul 2 acest candidat sau această candidată a noastră să se lupte cu domnul Iohannis de la egal la egal”, a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă organizată de Pro România Gorj.

Deputatul a mai afirmat că poate să facă o campanie la prezidenţiale pentru cineva în care crede cu adevărat că poate fi o alternativă.

„E Tăriceanu, parcă, la egalitate cu mine. Dacă Tăriceanu se desprinde de Dragnea şi nu mai susţine toate măsurile astea aberante - el m-a susţinut în 2014 - pot să-l susţin şi eu. Este Gabriela Firea, cu care n-am avut o relaţie bună în ultima perioadă, tocmai pentru că era mare iubire cu Dragnea, până i-a arătat Dragnea ce înseamnă iubire. Are şanse? O susţin. Este Corina Creţu cu care am avut întotdeauna o relaţie bună, dar nu ştiu dacă vrea să candideze, dar altfel un om pe care îl apreciez şi care cred că are calităţile, are relaţii europene mult mai bune decât Iohannis, e mai PSD-istă decât Dragnea. Mai sunt şi alte variante, de asta v-am zis că las la o parte orgoliile, las la o parte lucrurile personale, pentru că miza e mult prea importantă, şi pot să fac campanie pentru cineva în care cred cu adevărat că poate fi o alternativă”, a spus Ponta.

Fostul premier a menţionat că nu vrea ca, la turul doi al alegerilor prezidenţiale, să fie nevoit să aleagă între Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea.

"Despre prezidenţialele de anul acesta - chiar vreau să jucăm şi eu, personal, vreau să joc un rol important, pentru că nu vreau să ajung în noiembrie, la turul 2, să am pe buletinul de vot, să aleg între Iohannis şi Dragnea. Nu mai vreau. (...) Eu nu vreau să-l votez pe domnul Iohannis, că nu cred că e un bun preşedinte, dar nici să ne ducem toţi sclavi pe moşia din Teleorman”, a declarat Ponta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri