Conflictul din USL. Intră în scenă președinții celor două Camere

Data publicării:
basescu antonescu zgonea ponta presidency ro-1

Invitat la emisiunea „Imparţial”, de la Digi24, preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat de i-a răspuns şefului statului.

„Nu pot să tratez cu dispreţ scrisoarea președintelui statului meu. Eu trebuie să respect acest lucru, UE se uită la instituţii, nu la oameni. Pentru mine ceea ce este important este că am găsit acest consens în cadrul grupurilor politice, oamenii pot să-şi construiască un document pe care să-şi pună semnătura”, a declarat Valeriu Zgonea.

Decizia preşedintele Camerei a fost taxată de omologul său de la Senat. „Of, aşa ar trebui, că raman mai prejos, dar ce să faci, în viaţă mai şi pierzi. Cred că nu, cred ca s-au scris suficiente epistole între toţi aceşti domni, statul român are în trei puncte suficientă stabilitate, mă gandesc să profit de ea”, a spus Crin Antonescu.

Primul lucru ce trebuie apreciat este politeţea că ai primit un răspuns oficial şi nu o formulare de astea pe holurile parlamentului cu toate microfoanele în faţă”, a declarat președintele Traian Băsescu.

Preşedinţii celor două Camere nu ajung la un numitor comun nici în privinţa calendarului pentru revizuirea Constituţiei.

Valeriu Zgonea merge pe varianta că proiectul de revizuirea a Constituţiei trebuie sa ajungă în Camera Deputatilor până la sfarstul acestei sesiuni parlamentare.

Noi vom prelungi această perioadă dintr-o obligaţie procedurală, astfel încât propunerile să se ducă către comisia care trebuie să elaboreze proiectul Constituţiei care poate fi amendat. Să vină acel proiect de modificare pe care să îl depună la Camera Deputaţilor, eu sper, la începutul lunii iunie”, a spus Valeriu Zgonea.

Preşedintele Senatului, care este şi preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituției, susține că proiectul va ajunge abia luna viitoare în dezabeterea Senatului, ca primă Cameră sesizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri