Cosette Chichirău, candidatul USR la Primăria Iași. Candidatul unic USR PLUS va fi ales în februarie

Data actualizării: Data publicării:
iolu-ciolos-chichirau-tudorache-fb
Foto: facebook.com/CosetteChichirauUSR

Cosette Chichirău, președintele USR Iași, anunță că a fost desemnată să candideze din partea formațiunii politice la Primăria Iași. Candidatul unic al USR PLUS va fi stabilit, însă, în urma unor dezbateri și va fi anunțat în jurul datei de 15 februarie. Sâmbătă, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat că Liviu Iolu este candidatul formațiunii la Primăria Iași.

Cosette Chichirău a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, că ea este cea care va candida la Primăria Iași din partea USR.

„Eu, personal, îmi propun să fiu viitorul primar al Iaşului. Vreau să colaborez cu viitorii consilieri locali şi judeţeni”, a spus Cosette Chichirău, potrivit Mediafax.

În opinia acesteia, Iașul are nevoie de reducerea poluării, a haosului urban, să devină un oraş în care oamenii se simt în siguranţă „pentru că poliţia locală este acolo unde trebuie să fie şi nu doar pe statele de plată”.

Orașul are nevoie de investiții în educație, în condițiile în care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” scade în clasamente, dar și în școli și grădinițe, „lucru care nu s-a întâmplat pentru că primarul actual este mai mult un fel de director de salubritate”.

„Probabil că oamenii care au fost până acum în administraţie au fost mai interesaţi de amante şi vile decât de interesele cetăţenilor”, a spus Cosette Chichirău.

Următorul pas în alegerea candidatului unic va fi o discuție pe baza proiectelor.

Potrivit liderului USR Iași, în prima fază va exista o negociere între USR și PLUS, iar dacă în urma discuției și a proiectelor va rezulta candidatul unic, va fi anunțat, dacă nu vor continua dezbaterile.

Candidatul unic al Alianței USR PLUS la Primăria Iași va fi anunțat la mijlocul lunii februarie.

Editor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri